Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Βερολίνο: Δίνουν 1.200 ευρώ σε πρόσφυγες για να γυρίσουν στις χώρες τουςΜε μεγάλες αφίσες και οικονομικά κίνητρα το Βερολίνο επιδιώκει να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους. Όμως οι αντιδράσεις αντιπολίτευσης και πολιτών είναι ιδιαίτερα έντονες, γράφει η Deutsche Welle.


Μια ασυνήθιστη «διαφήμιση» αντικρίζουν οι περαστικοί σε σταθμούς του μετρό στο Βερολίνο.

Ανάμεσα σε διαφημιστικά για delivery και κινητά τηλέφωνα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει αναρτήσει μεγάλες αφίσες που αναγράφουν: «Η χώρα σου. Το μέλλον σου. Τώρα!» σε επτά γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ρωσικά, Παστού, και Φαρσί. Η εκστρατεία του γερμανικού υπουργείου ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Με την καμπάνια το υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει να δώσει κίνητρα σε πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν το συντομότερο στις πατρίδες τους και μάλιστα πριν κλείσει η χρονιά. Τους υπόσχεται έως και 1.200 ευρώ ανά άτομο για τα πρώτα τους έξοδα.

Το ακριβές ύψος του βοηθήματος εξαρτάται από το στάτους παραμονής.

Ενδεικτικό είναι ωστόσο ότι τα οικονομικά κίνητρα για μια τετραμελή οικογένεια ενδέχεται να φθάσουν μέχρι τα 3.000 ευρώ.

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου