Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Πληροφορίες για το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου

Το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου υπάρχει και λειτουργεί όσο υπάρχουν οι Έλληνες της Διασποράς.


Είναι στελεχωμένο με οκτώ καθηγητές υψηλού επιπέδου στις εξής ειδικότητες:Φιλολογία (3)
Μαθηματικά (1)
Φυσική - Χημεία - Βιολογία (1)
Αγγλική - Γερμανική γλώσσα (1)
Πολιτική Οικονομία (1)
Πληροφορική (1)Λειτουργούν και οι τρεις τάξεις Α, Β και Γ Λυκείου, οι οποίες προετοιμάζουν τα παιδιά για τα Ελληνικά και Ευρωπαΐκά Πανεπιστήμια.


Το Ελληνικό Απολυτήριο Λυκείου με τη συμμετοχή και επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θεωρείται από τους γερμανικούς φορείς ως ισοδύναμο του γερμανικού Abitur.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας από τη προσωρινή ιστοσελίδα:

lyzeumhannover.blogspot.com


καθώς και στα τηλέφωνα:


Τηλέφωνο Λύκειου +49 (0) 511 623249
Τηλέφωνο Λυκειάρχη +49 (0) 162 9330869
Τηλέφωνο Γονέα +49 (0) 1575 4989895.Το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου υπηρετεί το θεσμό της δημόσιας ελληνικής εκπαίδευσης στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας. Από το 1981, έτος ίδρυσης από το Ελληνικό Κράτος, απευθύνεται σε όλους τους ομογενείς της Κάτω Σαξωνίας που επιθυμούν να διατηρήσουν τα παιδιά τους την επαφή με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και να σπουδάσουν, αν το επιθυμούν, σε πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στη Γερμανία.


Το Λύκειο λειτουργεί καθημερινά από τις 14:30 έως τις 19:30 στους χώρους του Ludolf-Wilhelm-Fricke-Schule. Στο σχολείο διδάσκουν εκπαιδευτικοί ειδικευμένοι ο καθένας στο γνωστικό του αντικείμενο.


Το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου αναγνωρίζεται ως Ergänzungsschule από το γερμανικό κράτος, κάτι που δίνει στους μαθητές το δικαίωμα να το παρακολουθήσουν, αφού έχουν τελειώσει και την ένατη τάξη του γερμανικού σχολείου.
Στο Ελληνικό Λύκειο γίνονται δεκτοί μαθητές με αποδεικτικό σπουδών (Abschlusszeugnis) είτε της ένατης είτε της δέκατης τάξης (Realschulabschluss).
Στη δεύτερη περίπτωση έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν κατευθείαν στη δεύτερη τάξη του Λυκείου.


Ακόμη και όσοι ομογενείς δεν επιθυμούν να συνεχίσουν σπουδές στην Ελλάδα καλό θα ήταν να επιδιώξουν να αποκτήσουν το Απολυτήριο, διότι σε συνδυασμό με την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις και την πιστοποιημένη γνώση της Γερμανικής έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε γερμανικό Πανεπιστήμιο, όπως πολλοί απόφοιτοι του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου τα τελευταία κυρίως χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου