Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι για το Κογκρέσο των ΗΠΑΜε τις ενδιάμεσες εκλογές, στις 6 Νοεμβρίου, να πλησιάζουν η AHEPA, επισημαίνει ότι αρκετοί Ελληνοαμερικανοί διεκδικούν εκλογή ή επανεκλογή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, καθώς και σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο.

«Επιδοκιμάζουμε όλους όσους ζητούν την ανάδειξη σε δημόσιο αξίωμα, ειδικά αυτούς με ελληνικές ρίζες», δήλωσε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Λούκας (George E. Loucas). «Η AHEPA γιορτάζει το ιδανικό της δημόσιας υπηρεσίας και ενθαρρύνει την διεκδίκησή της, καθώς η δημόσια ευθύνη είναι σημαντική πτυχή της αποστολής μας», πρόσθεσε.

Ενδεικτικά, η AHEPA έκανε αναφορά στον ομοσπονδιακό βουλευτή, Γκας Μπιλιράκη (Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανό από την Φλόριδα), συμπρόεδρο της ομάδας του Κογκρέσου για Ελληνικά Θέματα (Congressional Hellenic Caucus) και της Ελληνοϊσραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου, ο οποίος μαζί με τον Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist, Δημοκρατικό της Φλόριδα), τον Τζον Σαρμπάνη (John Sarbanes, Δημοκρατικό του Μέριλαντ) και την Τίνα Τάιτους (Dina Titus, Δημοκρατική της Νεβάδα), διεκδικούν την επανεκλογή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δύο ακόμη Ελληνοαμερικανοί αναζητούν μία θέση κοντά τους, ο Κρις Πάππας (Chris Pappas, Δημοκρατικός), που είναι υποψήφιος για την Βουλή των ΗΠΑ στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ και ο Μάικλ Βαλτζ (Michael Waltz, Ρεπουμπλικανός), υποψήφιος για την Βουλή στην 6η Περιφέρεια της Φλόριδα.

Οσον αφορά στην Γερουσία, η Λέα Βούκμιρ (Leah Vukmir, Ρεπουμπλικανή), κόρη Ελλήνων μεταναστών είναι υποψήφια στο Ουισκόνσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου