Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Μαθήματα ελληνικών στο Ρήγιο/Καλαβρία

viaggioinGRECIA2018


Η Ελληνική Καλαβρία, οι ενώσεις ellenofone και όλους εκείνους που αισθάνονται Έλληνες από την προέλευσή τους, αξίζουν μια πραγματική ευκαιρία να μάθουν τη γλώσσα και το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, την ενίσχυση των δεσμών με τη μητέρα πατρίδα και να αισθάνονται πιο κοντά στον ελληνικό κόσμο.

Το «Ταξίδι στην Ελλάδα» είναι ένα έργο, το οποίο σχεδιάστηκε και προωθήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Ελληνομάθεια» υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Βασιλικής Βούρδα, στο Ρέτζιο της Καλαμπρίας και υποστηρίχθηκε σθεναρά από την κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ναυτιλίας Superfast Ferries! Ο πρωταρχικός στόχος είναι να προσφέρει μια εντελώς δωρεάν συμμετοχή υψηλής ποιότητας σε όσους αγαπούν την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό και θέλουν να καλλιεργήσουν το πάθος τους με εκπαιδευτικό και ευχάριστο τρόπο.

Τα μαθήματα θα εμπλουτιστούν από στοιχεία πολιτισμού neoellenica και grecocalabra (μουσική, χορό, ποίηση, κουζίνα, παραδόσεις, έθιμα) και ταινίες στη γλώσσα του πρωτότυπου με ιταλικούς υπότιτλους. Το Κέντρο Ελληνομάθεια ευχαριστεί τα Τμήματα των γλωσσικών μειονοτήτων της πόλης Reggio Calabria και του Δήμου Condofuri για το γεγονός ότι αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό το έργο αυτό και έχουν προσφέρει την πολύτιμη συνεργασία τους. Το "Ταξίδι στην Ελλάδα" θα ξεκινήσει ταυτόχρονα και στους δύο δήμους στα μέσα Οκτωβρίου του 2018 και θα έχει συνολική διάρκεια 30 ωρών.

Για πληροφορίες και εγγραφή επικοινωνήστε με το Κέντρο Ellinomatheia : centroellinomatheia@gmail.com Τηλ: 3287482118viaggioinGRECIA2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου