Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Ελσίνκι: 10 tips που πρέπει να ξέρεις πριν το επισκεφθείςΗ 6η Δεκεμβρίου του 2018 σηματοδοτεί τα 101 χρόνια ανεξαρτησίας της Φιλανδίας από τη γειτονική Ρωσία και μια εορταστική διάθεση πλανάται ήδη από τώρα σε όλη τη χώρα με ένα πλήθος εκδηλώσεων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς! Εμείς βρήκαμε την κατάλληλη ευκαιρία να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσά της, το Ελσίνκι, τώρα που έχει περάσει το τσουχτερό κρύο του χειμώνα και η άνοιξη της χαρίζει το πιο όμορφό της πρόσωπο και σας δίνουμε 10 χρήσιμες συμβουλές για να νιώσετε κι εσείς σαν ντόπιος αν την επισκεφθείτε!

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου (kfotopoulou@dousiscom.gr)


Εξοικειωθείτε με τον φινλανδικό τρόπο συζήτησης. Οι κάτοικοι συνηθίζουν να κάνουν μεγάλες παύσεις στον λόγο τους.
Αναζητήστε μια σάουνα. Πρόκειται για την αγαπημένη ασχολία των Φινλανδών, καθώς τους βοηθά να αντιμετωπίσουν το κρύο. Το Löyly είναι ένα eco friendly συγκρότημα σάουνας με θέα στη Βαλτική.
Θαυμάστε την αρχιτεκτονική. Το Finlandia Hall (η λευκή κατασκευή στη λίμνη) είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Alvar Aalto, του πιο καταξιωμένου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή της χώρας.
Πηγαίνετε στις pubs. Μία δημοφιλής εναλλακτική παντός καιρού… Εκτός, βέβαια, αν έχει θερμοκρασία υπό το μηδέν.
Χορέψτε ταγκό. Το σήμα κατατεθέν του Buenos Aires συνδέεται έντονα, για κάποιο λόγο, με τους Φινλανδούς. Αξίζει να γνωρίσετε το φεστιβάλ Tango Frostbite.
Τιμήστε δεόντως τα τοπικά εδέσματα. Ο τάρανδος είναι ένα από αυτά, που συστήνεται στους επισκέπτες.
Ροκάρετε. Το Tuska Open Air Metal Festival, που πραγματοποιείται στον χώρο ενός πρώην εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπερηφανεύεται ότι είναι «το μεγαλύτερο φεστιβάλ μεταλλικής μουσικής των σκανδιναβικών χωρών».
Απολαύστε την τέχνη. Το Ελσίνκι προσφέρει μεγάλη γκάμα επιλογών για τους φιλότεχνους. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kiasma για παράδειγμα διαθέτει μία εντυπωσιακή συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης.
Παρακολουθήστε χόκεϊ επί πάγου. Το Ελσίνκι διαθέτει μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες αυτού του αθλήματος.
Επισκεφθείτε το Μνημείο του Sibelius. To γλυπτό από ατσάλι, που μοιάζει με τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο, κατασκευάστηκε προς τιμήν του Jean Sibelius, του πιο διάσημου Φινλανδού συνθέτη, μία προτομή του οποίου υπάρχει παραπλεύρως.

https://www.travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου