Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς ο ΚαναδάςΥπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς τάχθηκε η γερουσία του Καναδά, ο οποίος θα γίνει η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί το ελαφρύ, όπως χαρακτηρίζεται, ναρκωτικό. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.

Με ψήφους 56 υπέρ, 30 κατά και μία αποχή, η Γερουσία ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο είχε καταθέσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Το νομοσχέδιο για την κάνναβη, έπειτα από τις τροποποιήσεις που έγιναν από τους γερουσιαστές, τώρα πρέπει να εγκριθεί από τους βουλευτές για να υιοθετηθεί οριστικά προτού λάβει τη βασιλική σφραγίδα.

Εξαιτίας της διακοπής των εργασιών του κοινοβουλίου του Καναδά σε δύο εβδομάδες και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.

Η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι νόμιμη μέχρι στιγμής στην Ουρουγουάη. Όμως ο Καναδάς θα είναι η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό, μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τριντό, ο οποίος μάλιστα είναι πεπεισμένος ότι μετά τον Καναδά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες χώρες.

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου χθες η υπουργός Δικαιοσύνης Τζόντι Ουίλσον- Ρέιμπουλντ επανέλαβε τα επιχειρήματά της, εκτιμώντας ότι χάρη στη νέα νομοθεσία «θα δημιουργηθεί μια αγορά που θα ελέγχεται αυστηρά, προκειμένου η κάνναβη να μείνει μακριά από τους νέους και να μην μπορούν να την εκμεταλλευτούν οι εγκληματίες».

Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου