Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Ολλανδία: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω δυσοσμίας επιβάτηΑεροπλάνο χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αφού η «ανυπόφορη» μυρωδιά του σώματος ενός επιβάτη έκανε άλλους να κάνουν εμετό και να λιποθυμήσουν.

Η πτήση Μπόινγκ 737 της εταιρείας Transavia από το αεροδρόμιο Σίπχολ στην Ολλανδία προς το νησί Γκραν Κανάρια (Κανάριες Νήσοι) της Ισπανίας άλλαξε την πορεία της και κατευθύνθηκε προς την πόλη Φάρο της Πορτογαλίας λόγω έντονης δυσοσμίας, αφού το πλήρωμα του αεροσκάφους προσπάθησε να θέσει σε καραντίνα έναν άνδρα στην τουαλέτα.

Συγκεκριμένα το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, καθώς η «ανυπόφορη» μυρωδιά του σώματος του άνδρα προκάλεσε πανικό, εμετούς και λιποθυμίες στους επιβάτες που κάθονταν στις γύρω από αυτόν θέσεις.

Όπως ανέφεραν οι επιβάτες «μύριζε σαν να μην είχε πλυθεί για εβδομάδες».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην πόλη Φάρο της νότιας Πορτογαλίας ώστε ο επιβάτης με την άσχημη μυρωδιά να αποβιβαστεί.

Ένας Βέλγος επιβάτης του αεροπλάνου περιέγραψε τη μυρωδιά του άνδρα ως «αφόρητη».

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν σαν να μην είχε κάνει μπάνιο για αρκετές εβδομάδες. Πολλοί επιβάτες ένιωσαν αδιαθεσία και αναγκάστηκαν να κάνουν εμετό».

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε την αναγκαστική προσγείωση λέγοντας ότι οφειλόταν σε «ιατρικούς λόγους».

Δεν έγινε γνωστό αν οι ιατρικοί λόγοι που επικαλέστηκε σχετίζονταν με τον άνδρα ή με τους άλλους επιβάτες που ένιωσαν αδιαθεσία.

Εκπρόσωπος της Transavia τόνισε: «Το αεροπλάνο άλλαξε κατεύθυνση εξαιτίας ιατρικών λόγων, αλλά ισχύει ότι μύριζε και λίγο».
 Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου