Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Γερμανία: Άρχισαν οι εργασίες για την υποδοχή του ρωσικού φ. αερίουΣτα γερμανικά παράλια της Βαλτικής θάλασσας έξω από την πόλη Λουμπμίν άρχισαν οι εργασίες κατασκευής των υποδομών για την ανέγερση του σταθμού υποδοχής του φυσικού αερίου που θα φθάνει από τη Ρωσία μέσα από τον υπό κατασκευή αγωγό που φέρει την κωδική ονομασία Nord Stream-2.

Όπως αναφέρει η «Κομερσάντ» στο σημείο εκείνο, έκτασης έξι εκταρίων, θα βγαίνει από τη θάλασσα ο αγωγός που θα μεταφέρει στην Ευρώπη 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο τον χρόνο.

Στο έργο, μαζί με τη ρωσική GAZPROM, μετέχουν οι γερμανικές εταιρίες Uniper και Wintershall, η αγλλο-ολλανδική Shell, η γαλλική Engi και η αυστριακή OMV.

Ο αγωγός θα έχει μήκος 1200 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2019. Ήδη, την άδεια κατασκευής του αγωγού έχουν δώσει οι αρχές της Φινλανδίας και της Γερμανίας, ενώ αναμένεται σύντομα να δώσουν οι αρχές της Σουηδίας και της Δανίας με τελευταία τη Ρωσία. Εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας δήλωσε στην Deutsche Welle ότι δεν αναμένεται κανένα πρόβλημα με τις άδειες από τις χώρες και ότι εκτιμάται ότι θα δοθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου