Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Η Πύλη της Κολάσεως και το «Τείχος της Κυρίας» στο ΜάαστριχτΧτισμένο στις δύο πλευρές του ποταμού Μεύση το Μάαστριχτ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Ολλανδίας μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας.

Η πρωτεύουσα της επαρχίας της Λιμβουργίας είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό. Η κάποτε πόλη - φρούριο, είναι γνωστή για το πανεπιστήμιο και τα φεστιβάλ που διοργανώνει ενώ είναι η πόλη που υπογράφηκε το γνωστό σύμφωνο της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ευρώ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πλατεία Βρίχτχοφ, με την εκκλησία Σιντ Σερβάας, τον Καθεδρικό Σιντ Γιαν και την πλατεία Μαρκτ, που φιλοξενεί το δημαρχείο και μια υπαίθρια αγορά μικροπωλητών.

Τα «Βεστιγκινγκσβέρκεν», δηλαδή οι οχυρώσεις της παλιάς πόλης, αποτελούν ένα ακόμα εντυπωσιακό αξιοθέατο.

Το μουσείο Καλών Τεχνών Bonnefanten ή «καλά παιδιά», όπως σημαίνει το όνομά του, ιδρύθηκε το 1884. Ο επισκέπτης μπορεί να δει στα νότια της πόλης το λόφο του St. Pietersberg, που διαθέτει ένα παλιό οχυρό και ένα δίκτυο σπηλαίων, πραγματικό λαβύρινθο με σταλακτίτες.

Η Πύλη της Κολάσεως χρονολογείται από το 1229, είναι η παλαιότερη πύλη της χώρας και χτίστηκε την ίδια εποχή με το «Τείχος της Κυρίας».Πληροφορίες - Φωτογραφίες
ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Μάαστριχτ/ Ολλανδία
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Η πτήση από Αθήνα διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά για το Άμστερνταμ και από Θεσσαλονίκη 3 ώρες και 5 λεπτά. Από το Άμστερνταμ φτάνει κανείς στο Μάαστριχτ με τρένο σε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑΗ Πύλη της Κολάσεως
ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
 Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου