Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Σε αυτούς τους αυτόματους πωλητές… πληρώνεσαι για να ανακυκλώνειςΟι καταναλωτές αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Αγγλίας έγιναν μόλις οι πρώτοι πολίτες της χώρας που μπορούν να βγάλουν λεφτά από τα πλαστικά τους μπουκάλια.

Γιατί αυτοί οι αυτόματοι πωλητές δεν μοιάζουν με τους άλλους, παρέχοντας λεφτά ή εκπτωτικά κουπόνια με αντάλλαγμα λίγο πλαστικό!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στο λονδρέζικο παράρτημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland και θα συνεχιστεί για έξι μήνες, πριν το μέτρο γενικευτεί και στα υπόλοιπα καταστήματα της φίρμας.
Όπως ήταν επόμενο, το μέτρο χαιρετίστηκε από κυβερνητικούς παράγοντες και δημόσιους λειτουργούς, καθώς το πρόβλημα με το πλαστικό έχει γίνει δυσανάλογα μεγάλο.
fz484y2f
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Iceland, Richard Walker, δήλωσε σχετικά: «Η υποστήριξη που έχει λάβει η Iceland από τη στιγμή που ανακοινώσαμε τις προθέσεις μας να εξαλείψουμε τις πλαστικές συσκευασίες μάς έχει δείξει πως υπάρχει τεράστια θέληση από τον κόσμο να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του πλαστικού».
vxwi0j9g
Αντίστοιχα προγράμματα επιβράβευσης των οικολογικών ευαισθησιών των πολιτών έχουν ξεκινήσει και σε άλλες γωνιές της Ευρώπης (Γερμανία, Νορβηγία και Σουηδία), καθώς αυτοί οι 12 εκατ. τόνοι πλαστικού που καταλήγουν στη θάλασσα κάθε χρόνο δεν είναι και μικρό πράγμα.
mbrhhd5y
 Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου