Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Εκδήλωση με θέμα «Σχολική επίδοση των Ελλήνων μαθητών κατά την παραμονή τους στη Γερμανία


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Σχολική επίδοση των Ελλήνων μαθητών κατά την παραμονή τους στη Γερμανία και δυσκολίες μάθησης. Ο καθοριστικός ρόλος του σχολείου και της οικογένειας», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Π. Ε. Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Β.Ρ.Β., τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Ελληνικών Δημοτικών Σχολείων Düsseldorf, Wuppertal και Dortmund το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Düsseldorf.
Ο ομιλητής Νίκος Τομαράς, Ειδικός Εκπαιδευτικός - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ανέπτυξε τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
▪ Ποια η σχολική επίδοση των Ελλήνων μαθητών κατά την παραμονή τους στη Γερμανία;

▪ Ποιοι οι παράγοντες που μπορεί να την επηρεάζουν;

▪ Πώς κάνουμε το διαχωρισμό από τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές;

▪ Πώς τις αντιμετωπίζουμε στο σχολείο και πώς στο σπίτι;

▪ Υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της οικογένειας.
Στη συνέχεια ο Δρ. Μπαλαγιάννης Ιωάννης, οικογενειακός ιατρός και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Β.Ρ.Β. μίλησε για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τους φορείς και τις δομές της Γερμανίας.
Ακολούθησε γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Για την εκδήλωση και τον σκοπό της, απέστειλε μήνυμα ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βερολίνου κ. Δρ. Εμ. Σοφός ενώ παρευρέθηκε εκπρόσωπος της Γεν. Προξένου Düsseldorf.
Το Δ.Σ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και στο μέλλον, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και άλλους συλλόγους και φορείς, να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις-ημερίδες με επίκεντρο το μαθητή.
Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε. N.R.W.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου