Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Λίβανος: Άστεγη γυναίκα βρέθηκε με τραπεζικές καταθέσεις… 1 εκατ. ευρώΜια είδηση από τον Λίβανο κάνει τον γύρο του κόσμου για μια άστεγη της Βηρυτού που γνώριζαν όλοι.

Η Fatima Othman ήταν γνωστή και αγαπητή σε όλους τους Λιβανέζους, αν και πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 52 ετών, χτυπημένη από έμφραγμα. Η γυναίκα είχε χάσει χέρια και πόδια στον εμφύλιο του Λιβάνου και ζούσε εδώ και καιρό στους δρόμους, με τον κόσμο να της δίνει τρόφιμα και χρήματα σε καθημερινή βάση.

Ιδιαιτέρως γνωστή έγινε μάλιστα από κείνη τη φωτογραφία με τον λιβανέζο στρατιώτη να της δίνει νερό, μιας και δεν είχε άλλο τρόπο να το πάρει στα χέρια της. Όταν εγκατέλειψε ωστόσο τα εγκόσμια την περασμένη βδομάδα, βρήκαν στα λιγοστά υπάρχοντά της μια πλαστική σακούλα με σχεδόν 3.000 ευρώ.

Η αστυνομία ανακάλυψε και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, το οποίο περιείχε όχι λιγότερα από 953.000 ευρώ. Τα ειδησεογραφικά δίκτυα της Βηρυτού ανακάλυψαν πως ο κόσμος ήταν πραγματικά έκπληκτος, καθώς οι περίοικοι συνήθιζαν να τη βοηθούν εδώ και χρόνια από το υστέρημά τους.

Όλοι αναρωτιούνται τώρα πώς απέκτησε όλα αυτά τα λεφτά. Η αστυνομία έψαξε να βρει τους οικείους της, καθώς ήταν γνωστό πως καταγόταν από πόλη κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας, δεν εντόπισαν ωστόσο κανέναν. Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Joseph Musallem, ήταν «μεγάλη έκπληξη» για όλους το γεγονός ότι ήταν τόσο πλούσια…

Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου