Κυριακή, 8 Απριλίου 2018

Γερμανία: Δύο νεκροί από επίθεση με βαν στο κέντρο του ΜίνστερΔύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν όταν ένας 49χρονος έριξε σκόπιμα το βαν που οδηγούσε στους θαμώνες ενός υπαίθριου εστιατορίου στο κέντρο της πόλης Μίνστερ.

Όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης, ο οδηγός του βαν αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο αφού προηγουμένως το είχε οδηγήσει μέσα στο πλήθος που διασκέδαζε σε ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια – παμπ στην παλιά πόλη του Μίνστερ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών συμπεριλαμβανομένου του δράστη είναι, τελικά, τρία άτομα, ενώ έξι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι εξέτασαν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες μέσα από το αυτοκίνητο πετάχτηκαν και δύο ακόμη άτομα, αλλά ότι δεν εξετάζεται πλέον η πιθανότητα άλλων υπόπτων - συνεργών.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε μέσα στο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά δίκτυα , το εύρημα αφορά ένα πακέτο με περίεργη καλωδίωση.

Αμέσως μετά την επίθεση, υπήρξαν, προληπτικά, εκκενώσεις κτιρίων περιμετρικά του σημείου της επίθεσης, ενώ ο κόσμος κλήθηκε να αποφεύγει την περιοχή κοντά στην παμπ Κίπενκερλ (Kiepenkerl) καθώς μεγάλης κλίμακας επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων βρισκόταν σε εξέλιξη.


Δεν ήταν εξ αρχής σαφές εάν τα ελατήρια της επίθεσης σχετίζονταν με τρομοκρατία, αλλά πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, μετέδωσε ότι πιθανότατα η επίθεση δεν συνιστά τρομοκρατικό χτύπημα και ότι ο δράστης είναι πιθανότατα Γερμανός πολίτης, γεννηθείς το 1969, με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων αλλά χωρίς ενδείξεις τρομοκρατικού παρελθόντος.

Στο διαμέρισμα του δράστη διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου