Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Ρωσία: Μαθητής τραυμάτισε με μαχαίρι καθηγήτρια και συμμαθήτριά τουΈνας 17χρονος μαθητής, σε σχολείο της Μπασκιρίας, στην πόλη Στερλιταμάκ της Ρωσίας, εισέβαλε στην αίθουσα πληροφορικής στην οποία έκαναν μάθημα εκείνη την ώρα οι συμμαθητές του, και τραυμάτισε με μαχαίρι συμμαθήτρια στο χέρι, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην καθηγήτρια, την οποία επίσης τραυμάτισε.

Στην συνέχεια έριξε στην αίθουσα ένα εύφλεκτο υγρό το οποίο είχε φέρει στο σχολείο κι έβαλε φωτιά, ενώ ο ίδιος αυτοτραυματίσθηκε με το ίδιο μαχαίρι. Στην τάξη δημιουργήθηκε πανικός και μια μαθήτρια απ' τον φόβο της πήδηξε από τον δεύτερο όροφο του σχολείου.

Η συγκεκριμένη τάξη αποτελείται από μαθητές με μαθησιακά προβλήματα

Στο σχολείο έσπευσαν επί τόπου αστυνομικές δυνάμεις και η ηγεσία των τοπικών αρχών ενώ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το σχολείο εκκενώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο δράστης, δύο συμμαθήτριες του και η καθηγήτρια. Η κατάσταση τους δεν κρίνεται κρίσιμη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ο μαθητής πριν πραγματοποιήσει την επίθεση ανάρτησε στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontekte ένα βίντεο με θέμα ανάλογη επίθεση που είχε γίνει στο αμερικανικό σχολείο «Columbine». Εκτός των άλλων όπως διαπιστώθηκε, από τα τέλη Φεβρουαρίου ανέβαζε στην σελίδα του στο εν λόγω μέσο φωτογραφίες και βίντεο που είχαν ως θέμα επιθέσεις σε σχολεία, δολοφονίες και γεγονότα μίσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου