Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Λίχτενσταϊν: Το πλούσιο πριγκιπάτο με τους εντυπωσιακούς πύργουςΤο Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν είναι μια από τις μικρότερες χώρες του κόσμου. Έχει έκταση 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό μόλις 37.000 κατοίκους.

Η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά σφηνωμένη ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία.

Είναι η μικρότερη αλλά πλουσιότερη, όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα, γερμανόφωνη χώρα του κόσμου και η μοναδική χώρα που δε μοιράζεται κοινά σύνορα με τη Γερμανία.
Πρόκειται για το τέταρτο μικρότερο κράτος στην Ευρώπηως προς την έκτασή του, μετά το Βατικανό, το Μονακό και το San Marino και το έκτο μικρότερο στον κόσμο.Πρωτεύουσα είναι η Βαντούζ, η οποία θυμίζει μάλλον κωμόπολη, παρά πρωτεύουσα κράτους.

Η Βαντούζ είναι χτισμένη στους πρόποδες των Άλπεων και στο πιο ψηλό της βουνό στέκει ο εντυπωσιακός πύργος του Πρίγκιπα γνωστός ως κάστρο της Βαντούζ, που είναι ορατό από κάθε σημείο της πόλης.

Το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν είναι γνωστό ως χειμερινό θέρετρο αλλά και φορολογικός παράδεισος.

Γνωστό για τις off shore εταιρίες που εδρεύουν σ’ αυτό, εν τούτοις η οικονομία της μικρής αυτής χώρας βασίζεται σε ένα μικρό ποσοστό στην γεωργία και την βιομηχανία.

Το Λιχτενστάιν φημίζεται για τις εκλεκτές ποικιλίες κρασιών που παράγει και μια επίσκεψη στους αμπελώνες και τα κελάρια του θα σας αποζημιώσει.Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τους πριγκιπικούς αμπελώνες Hofkellerei des Fursten von Liechtenstein.

Στη νότια περιοχή του Λιχτενστάιν, βρίσκονται ορεινές, πανέμορφες περιοχές, γεμάτες πράσινο και εντυπωσιακά τοπία.

Το παραδοσιακό χωριό Triesenberg, προσφέρει καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Ρήνου και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Τέλος, σπάνιας ομορφιάς είναι και το θέρετρο Malbun, που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στις Άλπεις και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους σκιέρς.

http://www.ependitislive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου