Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Ακυρώνονται οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ στα Γιάννινα
Στην ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων από το Τελ Αβίβ στα Γιάννινα προχωρά η αεροπορική εταιρία TUS καθώς φαίνεται ότι το πλάνο που είχε συμφωνηθεί με τις τοπικές αρχές των Ιωαννίνων δεν τηρήθηκε από τις δεύτερες. Σύμφωνα με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η εταιρία έχει ενημερώσει εγγράφως ότι δεν θα προχωρήσει στην δρομολόγηση των πτήσεων αυτών, τουλάχιστον για το 2018, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία των Ιωαννίνων στο διεθνές γίγνεσθαι.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης στην Κύπρο, όπου η Ήπειρος θα εκπροσωπούνταν με την μεγαλύτερη αποστολή έως σήμερα, η οποία οργανώνονταν σε συνεργασία με την TUS.

Οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συμφωνήσει αρχικά σε πλάνο προβολής των πτήσεων από την Λάρνακα το οποίο δεν υλοποιήθηκε. Με την έναρξη των πτήσεων από την Λάρνακα και κατά την παρουσία της διοίκησης της TUS στα Γιάννινα, δόθηκαν νέες υποσχέσεις και υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους Δήμου και Περιφέρειας.

Επίσης συμφωνήθηκε το πλάνο προβολής των πτήσεων από το Ισραήλ, οι οποίες είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Σε αυτές άλλωστε η TUS επένδυε σημαντικά κεφάλαια.

Με την διαφορά ότι από τότε παρήλθαν σχεδόν δύο μήνες και στην πράξη δεν έγινε απολύτως τίποτα για την προώθηση του νέου προγράμματος.

Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το προηγούμενο Σάββατο (Μεγάλο Σάββατο για την Ελλάδα) η ΤUS ενημέρωσε επίσημα ότι ακυρώνει το πρόγραμμα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα Γιάννινα, την τουριστική ανάπτυξη αλλά και για την αξιοπιστία στις διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρίες.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου