Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Ο παράδεισος θα μπορούσε να ονομαζόταν και Νησιά ΚουκΤα Νησιά Κουκ είναι ένα από τα πιο μακρινά νησιωτικά κράτη, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, έχουν πληθυσμό 19.569 κατοίκους και πρωτεύουσά τους είναι η Αβαρούα.

Σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα από τη δυτική εμπορευματοποίηση, εξακολουθούν να διαθέτουν πολλά φυσικά «θαύματα» που έχουν παραμείνει αμετάβλητα για χιλιάδες χρόνια.Υπολογίστε πριν τα επισκεφτείτε, ότι είναι περίπου 3.500 χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελούν σύμπλεγμα από 24 κοραλλιογενείς ατόλες και ηφαιστειακά νησιά.

Ο Βρετανός θαλασσοπόρος και εξερευνητής Τζέημς Κουκ τα ανακάλυψε το 1773 δίνοντάς τους το όνομά του.Χωρίζονται σε δυο ομάδες, τη Νότια ομάδα νησιών που αποτελείται από νησιά ηφαιστειογενούς προέλευσης όπως η Rarotonga και το Aitutaki και τη Βόρεια ομάδα νησιών, που αποτελείται κυρίως από κοραλλιογενή αραιοκατοικημένα νησάκια, όπως το Manihiki, το Perhyn και το Nassau.Το νησί Rarotonga είναι το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους και εκεί κατοικεί ο μισός από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας. Επισκεφθείτε το νησάκι Aitutaki, 220 χλμ. βόρεια της Rarotonga που προσφέρει μαγευτικές εικόνες καθώς ανατέλλει ο ήλιος.

Οι κοραλλιογενείς λιμνοθάλασσες με τα νερά που αστράφτουν στον ήλιο και οι απέραντες λευκές παραλίες με το μαγευτικό θαλάσσιο κόσμο γοητεύουν τον ταξιδιώτη.

Στην τοπική αγορά μπορείτε να αγοράσετε μαύρα μαργαριτάρια, παραδοσιακά υφάσματα, χειροποίητα ριχτάρια και παρεό. Η κατάδυση στο βυθό αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων πολύχρωμα πεταλουδόψαρα, αγγελόψαρα και γιγάντια στρείδια.

https://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου