Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Ξεκινά η νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Austrian LaudamotionΜε 21 αεροσκάφη ξεκινά τη λειτουργία της η νέα αεροπορική εταιρείας Austrian Laudamotion, που ίδρυσαν από κοινού ο Νίκι Λάουντα και η Ryanair. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, στη Βιέννη, από τον Λάουντα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, Michael O'Leary, η νέα εταιρεία αρχίζει τις πτήσεις τον Ιούνιο προς τους θερινούς προορισμούς της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα (καθώς επίσης και στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Κροατία), εξυπηρετώντας συνολικά 65 προορισμούς. Από το χειμώνα θα προστεθούν πτήσεις προς ευρωπαϊκές πόλεις.

15 από τα αεροπλάνα της εταιρείας θα σταθμεύουν σε γερμανικά αεροδρόμια, 4 στη Βιέννη και 2 στη Ζυρίχη.

Η νέα εταιρεία φιλοδοξεί να γίνει η διάδοχος της πτωχευμένης Niki της Air Berin και να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Η Ryanair πήρε αρχικά το 25% των μετοχών της εταιρείας με προοπτική να ανεβάσει το ποσοστό της στο 75% αργότερα και εφόσον δοθεί η έγκριση από την Αρχή Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Ο στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση της Austrian Laudamotion GmbH με έδρα τη Βιέννη. Ο Νίκι Λάουντα θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος.

http://www.tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου