Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Ιερόσυλοι έκλεψαν λείψανα Αγίων στην Πάφο

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου όταν ενημερώνονταν για διάρρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τάλα.

Μεταξύ των αναφερομένων πολύτιμων αντικειμένων που έκλεψαν άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες από κατοικία ιερέα, περιλαμβάνονταν και… λείψανα Αγίων. Η Αστυνομία κινήθηκε αστραπιαία ωστόσο και τη Δευτέρα τα κλαπέντα εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στην πόλη της Πάφου. Ένας 31χρονος από τη Γεωργία συνελήφθη ως ύποπτος, ενώ καταζητείται και 28χρονος ομογενής.

Η πρωτοφανής αναφορά έγινε από Ρώσο Ιερέα ο οποίος διαμένει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Τάλα. Όπως ανέφερε στην Αστυνομία κατά την απουσία του από την οικία του την Κυριακή, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, διαρρήκτες εισήλθαν σε αυτήν και έκλεψαν μεταξύ άλλων 33 μικρά τεμάχια από λείψανα Αγίων. Λόγω της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πτυχής, επί τόπου κλήθηκε και η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας, που προέβη σε σχετικές εξετάσεις για σκοπούς εντοπισμού γενετικού υλικού.

Από την διάρρηξη στην κατοικία του ιερέα, κλάπηκαν επίσης σύμφωνα με την καταγγελία ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, χρηματικό ποσό 450 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά άγνωστης αξίας, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, για τα κλαπέντα δεν υπάρχει καμία ασφάλιση.

Η Αστυνομία κινήθηκε άμεσα και βάσει μαρτυριών και στοιχείων που εξασφάλισε, οδηγήθηκε σε διαμέρισμα στην πόλη της Πάφου, όπου διαμένει 31χρονος από τη Γεωργία. Στο διαμέρισμα αυτό, το οποίο φαίνεται ο 31χρονος να ενοικιάζει και να χρησιμοποιεί από κοινού με 28χρονο ομογενή, εντοπίστηκαν τα κλαπέντα από την οικία του Ρώσου ιερέα στην Τάλα, αλλά και αντικείμενα που σύμφωνα με την Αστυνομία είναι προιόντα διαρρήξεων σε άλλες περιπτώσεις.

Ο 31χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ ανακρινόμενος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και στα ανευρεθέντα. Ο 28χρονος καταζητείται.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου