Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Τέλος για τις πτήσεις της Eurowings από και προς το αεροδρόμιο Köln/Bonn
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings από το φθινόπωρο, θα αποσύρει πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της από Κολωνία / Βόννη και θα τις μεταφέρει στο Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το κενό που προκλήθηκε στο αεροδρόμιο, από την πτώχευση της Air Berlin πρέπει να κλείσει από τη Eurowings. Εκεί, η θυγατρική της Lufthansa σχεδιάζει να τοποθετήσει φέτος, συνολικά επτά Airbus A-330s. Το Ντίσελντορφ θα είναι η μεγαλύτερη βάση μακρινών αποστάσεων της Eurowings.


Ο Thomas Schnalke υπαινίχθηκε το Δεκέμβριο σε συνέντευξη τα σχέδια: “Η Eurowings θα κατασκευάσει έναν κόμβο μακρινών αποστάσεων στο Ντίσελντορφ», είπε εκείνη την εποχή. Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δεν ήθελε να σχολιάσει ή να αρνηθεί τα σχέδια την Τετάρτη. Επισήμανε ότι η Κολωνία παραμένει η βάση της θυγατρικής της Lufthansa και θέλει η θέση να αναπτυχθεί. Θα προστεθούν εδώ τρία νέα αεροπλάνα μικρής και μεσαίας εμβέλειας. Το αεροδρόμιο της Κολωνίας / Βόννης δεν ήθελε να σχολιάσει τα γεγονότα.


Προς το παρόν, τέσσερα αεροσκάφη Α-330 εδρεύουν στην Κολωνία, εξυπηρετώντας προορισμούς στη Νότιο Αφρική, την Κούβα, την Ταϊλάνδη, τη Ναμίμπια, το Μεξικό, το Μαϊάμι και τον Μαυρίκιο. Για την Κολωνία, η απόφαση είναι μια πικρή ήττα. Πέρυσι, σχεδόν 700.000 επιβάτες έφυγαν από το αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν σε μακρινούς προορισμούς.
Τον Νοέμβριο του 2015, η θυγατρική της Lufthansa είχε αναλάβει την πρώτη μακρινή σύνδεση με την Κούβα. Η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας για διηπειρωτικές συνδέσεις έδινε στην Κολωνία μεγάλες ελπίδες, εάν και στις προηγούμενες προσπάθειες άλλων αεροπορικών εταιρειών για μακρινά ταξίδια, δεν τα κατάφεραν μόνιμα.
allesgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου