Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό σήμερα στη Ζυρίχη

Διαπιστώνουμε πως, κατόπιν πιέσεων του διεθνούς παράγοντα, υπάρχει πρόθεση επίλυσης «όπως-όπως» του ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού κράτους με πρωτεύουσα τα Σκόπια, ακόμα και με χρήση του όρου «Μακεδονία», κάτι που θεωρούμε ανιστόρητο, παράλογο και κυρίως επικίνδυνο. Οδηγός μας δεν είναι οι ως τώρα ήττες στο διπλωματικό πεδίο, αλλά το Δίκαιο, η Α-λήθεια, η Αξιοπρέπεια. Ένα είναι σίγουρο: τα Σκόπια δεν πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος (καθώς έχει δικαίωμα βέτο). Έχουμε δηλαδή το «πάνω χέρι» και μπορούμε να θέσουμε εμείς τους όρους της διαπραγμάτευσης. Μπορεί το κράτος των γειτόνων μας να έχει αναγνωριστεί ως «Μακεδονία» από πολλά κράτη, όμως όχι από την Ελλάδα: αυτό τους "καίει". Τυχόν αναγνώρισή τους από μας, από τους Έλληνες, με αυτό το όνομα –ακόμα και με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό που στην πράξη θα αφαιρούνταν- θα ήταν πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς θα εξέτρεφε τα γνωστά αλυτρωτικά τους σχέδια.

Οι απανταχού Έλληνες καλούνται να υπερασπίσουν την ιστορική αλήθεια, κόντρα σε όσους επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, αλλά και σε όσους Έλληνες πολιτικούς θεωρούν πως το ζήτημα αυτό πρέπει να λήξει έστω και με ονομασία επιβλαβή για το εθνικό μας συμφέρον.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα.

Εμπνεόμενοι από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Θεσσαλονίκης στις 21/01 αλλά και εν όψει του συλλαλητηρίου της Αθήνας στις 04/02, αποφασίζουμε, εμείς οι απλοί πολίτες, Έλληνες και Ελβετοί ελληνικής καταγωγής, να διοργανώσουμε ειρηνική συγκέντρωση στο κέντρο της Ζυρίχης, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και να βροντοφωνάξουμε την αποφασιστικότητά μας. Δε δώσαμε σε κανέναν πολιτικό λευκή επιταγή για ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας, όπως θα σήμαινε χρήση του “Μακεδονία” στο όνομα των Σκοπίων. Δεν επιτρέπουμε τη συνέχιση της ταπείνωσής μας από τους γείτονες που ζητούν μέχρι και την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία.

Είμαστε όλοι Μακεδόνες. Είμαστε Έλληνες και υπερασπιζόμαστε την Ιστορία μας, μα και την αξιοπρέπεια και περηφάνεια ενός ολόκληρου λαού που βρίσκεται σήμερα σε αδυναμία και βαθιά κρίση, όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη. Δεν είναι ώρα για άλλη ταπείνωση. Ως εδώ και μη παρέκει! Ήρθε η ώρα για αγώνες. Ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού. Το σύνθημα δόθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μόνο η αρχή. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ενωμένοι. Για την Πατρίδα μας. Για τον Ελληνισμό. Για τον κόσμο.

«Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»...

Μετά τιμής,

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διευκρίνιση: κανείς από τους διοργανωτές δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου