Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 και την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίουστις 21:00 στον κινηματογράφο UTOPIA την ταινία ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Ελλάδα, 2016, 86 λεπτά, έγχρωμη) του Γιάννη Σακαρίδη. Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υποτίτλους και είναι ακατάλληλη για παιδιά.Λίγα λόγια για την ταινία
Το «Amerika Square», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη – τέσσερα χρόνια μετά το «Wild Duck»- είναι η ελληνική εκπροσώπηση για την ξενόγλωσση κατηγορία των βραβείων Oscar. Το σενάριο του έργου είναι βασισμένο στο βιβλίο του Γιάννη Τσίρμπα «Η Βικτώρια Δεν Υπάρχει» (εκδ. Νεφέλη) και υπογράφεται από τον ίδιο τον συγγραφέα, τον Γιάννη Σακαρίδη και τον Βαγγέλη Μουρίκη. Η ταινία αφηγείται την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, του Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και του Νάκου (Μάκης Παπαδημητρίου), που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά στην πολύβουη Πλατεία Αμερικής. Εκεί οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν με την Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια Αφρικανή τραγουδίστρια μπλεγμένης στα δίχτυα της μαφίας και τον Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), έναν απελπισμένο Σύριο πρόσφυγα που προσπαθεί να φύγει από την χώρα.


Η ταινία έχει αποσπάσει ήδη τρεις διακρίσεις στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (βραβείο Fipresci, ειδικό βραβείο της Επιτροπής Νεότητας και Ειδική Μνεία στον Βασίλη Κουκαλάνι), ενώ και στα τελευταία βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο Γιάννης Σακαρίδης κέρδισε το βραβείο μοντάζ. Εκτός αυτών, προβλήθηκε ακόμα σε αρκετά φεστιβάλ του εξωτερικού και βρήκε διανομή και στις αίθουσες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.


Πρωταγωνιστούν:
Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ξένια Ντάνια, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Σουλτάν Αμιρ, Πέτρος Σαντοβίτο, Αχιλλέας Κυριακίδης.


Trailer:

Περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου