Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Στα 9,19 ευρώ, ανά ώρα ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία το 2019 !

Ο νόμιμος κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από τον Ιανουάριο του 2019 σε περίπου 9,19 ευρώ, ανά ώρα. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Wiesbaden, δήλωσε την Τετάρτη, ότι ο λεγόμενος συλλογικός δείκτης ανέβηκε από το Δεκέμβριος 2015 – Δεκέμβριος 2017 κατά 4,8% .

Ο νόμιμος κατώτατος μισθός τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του 2015 και προσαρμόζεται κάθε δύο χρόνια. Στις αρχές του 2017, αυξήθηκε από 8,50 ευρώ σε 8,84 ευρώ. Η επόμενη προσαρμογή αναμένεται στις αρχές του 2019.


Θα αποφασιστεί από την επιτροπή ελάχιστων αμοιβών, η οποία είναι γεμάτη με εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. Ο υπολογισμός τους βασίζεται στον τιμοκατάλογο, η απόκλιση του οποίου πρέπει να εγκριθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων και είναι δυνατή “αν υπάρχουν ειδικές, σοβαρές περιστάσεις λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας ή της αγοράς εργασίας”. Το καλοκαίρι, η Επιτροπή Ελάχιστων Αμοιβών θα αποφασίσει για τη σύστασή της προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Ως αφετηρία για την επερχόμενη αύξηση, η προμήθεια ελάχιστου μισθού είναι μόνο 8,77 ευρώ, δηλ. επτά λεπτών μικρότερη από το ισχύον επιτόκιο. Τα 8,77 ευρώ επιτυγχάνονται επειδή δεν λαμβάνεται υπόψη η αύξηση των τιμολογίων στη δημόσια υπηρεσία. Η Επιτροπή Ελάχιστων Αμοιβών δικαιολόγησε αυτή την απόφαση με το σκεπτικό ότι αυτή η συλλογική σύμβαση δεν πρέπει να «διπλασιαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου