Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Ντόρτμουντ: Σοβαρό ατύχημα με σχολικό λεωφορείο – 19 παιδιά τραυματισμένα


Το πρωί της Τετάρτης συνέβη στο Ντόρτμουντ ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν αρκετά αυτοκίνητα αλλά και ένα σχολικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε πάνω σε τοίχο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός αρκετών παιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 18 από τους μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς, κυρίως μώλωπες. Ένα μικρό παιδί, που επέβαινε σε ένα από τα εμπλεκόμενα στο ατύχημα αυτοκίνητα, χρειάστηκε να μεταφερθεί με κάταγμα στο νοσοκομείο.

Συνολικά 21 άτομα – συμπεριλαμβανομένου του οδηγού του λεωφορείου αλλά και μίας γυναίκας που έφερε τραυματισμούς στο πρόσωπο – χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της περιοχής, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη φροντίδα


Στο λεωφορείο επέβαιναν 40 μαθητές τετάρτης τάξης δημοτικού μαζί με τους δύο δασκάλους τους και βρισκόταν καθοδόν για τα μαθήματα κολύμβησης. Το σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε αρχικά με αρκετά οχήματα, παρέσυρε ένα κιβώτιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ένα φανάρι και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε έναν τοίχο.


Το παρμπρίζ του λεωφορείου έσπασε και διαλύθηκε εντελώς, ενώ στο δρόμο γύρω από το σημείο είχαν σκορπιστεί αρκετά κομμάτια από το λεωφορείο και τα εμπλεκόμενα οχήματα.Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας το ατύχημα φαίνεται να το προκάλεσε ένα αυτοκίνητο, το οποίο θέλησε να εισέλθει στο συγκεκριμένο δρόμο από έναν κάθετό του και ενώ ένα από τα οχήματα του επέτρεψε να στρίψει, εκείνο προφανώς παρέβλεψε το λεωφορείο που ερχόταν.

allesgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου