Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Online κατάλογο με στοιχεία 768 παιδόφιλων έφτιαξε η ΠολωνίαΈνα νέο δημόσιο online αρχείο με στοιχεία καταδικασμένων παιδόφιλων δημιούργησε η πολωνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ένα «καινοτόμο εργαλείο» για την προστασία των παιδιών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Michal Wos, δήλωσε στο πολωνικό ραδιόφωνο ότι ο κατάλογος θα ενθαρρύνει τους γονείς να τσεκάρουν αν κάποιος παιδόφιλος ζει στην περιοχή. «Το καλό του παιδιού είναι το πιο σημαντικό πράγμα», τόνισε, σύμφωνα με το BBC.

Τα προσωπικά στοιχεία 768 παιδόφιλων, μαζί με φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κίνηση δέχεται και κριτική, που τονίζει ότι έτσι καθίσταται δυσκολότερο για τους παιδόφιλους να επανενταχθούν στην κοινωνία αφότου έχουν εκτίσει την ποινή τους. Μπορεί επίσης να βρεθούν αντιμέτωποι με επιθέσεις, επισημαίνουν ορισμένοι.

Ο πολωνικός κατάλογος δίνει πληροφορίες για κάθε παιδόφιλο, τα εγκλήματά του, την ποινή του, ημερομηνία και τόπο γέννησης, καθώς και τόπο διαμονής.

Σύμφωνα με τον πολωνικό σταθμό TVP, πρόκειται κυρίως για παιδόφιλους που έχουν βιάσει παιδιά κάτω των 15 ετών, ορισμένοι από τους οποίους έχουν δράσει με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου