Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Σαν Μαρίνο: Η λιγότερο δημοφιλής, αλλά πανέμορφη χώρα της ΕυρώπηςΟ Άγιος Μαρίνος, γνωστός και ως Σαν Μαρίνο, είναι ένα μικρο-έθνος που εκτείνεται σε κάτι παραπάνω από 61 τ.χλμ, έχει πληθυσμό 33 χιλιάδες κατοίκους, είναι από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, αλλά καθόλου δημοφιλές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν «κρύβει» πολλές ομορφιές στα λιγοστά του τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Όποιος αποφασίσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχει άπειρες επιλογές, είτε είναι συχνός της επισκέπτης, είτε πρωτάρης. Από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, μέχρι το Πράδο της Ισπανίας, τις ελβετικές Άλπεις, το Κολοσσαίο και την Ακρόπολη, οι ταξιδιώτες της Γηραιάς Ηπείρου μπορεί να περάσουν μήνες ταξιδεύοντας στα μέρη της και πάλι να μην τα έχουν δει όλα.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει εν μέρει, γιατί το μικροκράτος του Σαν Μαρίνο ήταν η χώρα με τις λιγότερες επισκέψεις στην Ευρώπη το 2016, σύμφωνα με τον Οργανισμό Παγκόσμιου Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

Αν δεν έχετε εντοπίσει ακριβώς για ποιο κράτος μιλάμε, τότε να σας πούμε ότι βρίσκεται βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο, στη βορειοανατολική πλευρά των Απεννίνων και συχνά αναφέρεται ως το παλαιότερο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Μαρίνο της Ραμπ, έναν χριστιανό λιθοξόο στις 3 Σεπτεμβρίου του 301, όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία.

Το Σαν Μαρίνο, αν και δεν είναι καθόλου δημοφιλής προορισμός, είναι γνωστό στους πιο έμπειρους ταξιδιώτες για τα γυμνά βουνά του, τη θέα από ψηλά και τα τρία μεσαιωνικά φρούριά του. Η θέα, μάλιστα, και από τα τρία είναι εξωπραγματική και η Unesco έχει χαρακτηρίσει το ιστορικό κέντρο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, σίγουρα όχι άδικα.

Οι επισκέπτες του μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους στις κοντινές παραλίες, οι οποίες ουσιαστικά βρίσκονται στην Ιταλία, ή στο ιστορικό του κέντρο, πριν αφιερώσουν χρόνο στην κουζίνα του, με τα πεντανόστιμα ψητά, τα φρέσκα ζυμαρικά και τα τοπικά κρασιά.

Μπορεί κάποιος να φτάσει σε αυτή την τόσο μικρή χώρα με το τρένο ή με το αυτοκίνητο από τη βόρεια Ιταλία και μερικά από αυτά που θα δει είναι:
WWW.WIKIPEDIA.ORG
Πανοραμική άποψη του Αγίου Μαρίνου από το Μόντε Τιτάνο, όπου ανεβαίνει κάποιος με τελεφερίκ. Το τελεφερίκ μεταφέρει τους επισκέπτες στο ιστορικό κέντρο στο όρος Τιτάνο.
Η θέα του κάστρου όταν δύει ο ήλιος.
Η Πλατεία Garibaldi, από τις πιο ιδιαίτερες στο ιστορικό κέντρο.
Βόλτα στο ιστορικό κέντρο και τα στενά του.
WWW.WIKIPEDIA.ORG
Η βασιλική του Σαν Μαρίνο (Basilica Minore del Santo) είναι μια εκκλησία του 19ου αιώνα που χτίστηκε και ιδρύθηκε στον καθεδρικό του 5ου αιώνα.
Ο πρώτος πύργος του Σαν Μαρίνο, La Guaita, είναι ο παλαιότερος εκ των τριών. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα και σύμφωνα με το Lonely Planet ήταν φυλακή μέχρι το 1975.
Ο δεύτερος πύργος, Cesta, χτίστηκε τον 13ο αιώνα και ρίσκεται στην υψηλότερη κορυφή του Μόντε Τιτάνο.
Ο τρίτος πύργος, Montale, χτίστηκε το 14ο αιώνα στη χαμηλότερη κορυφή. Είναι ακόμη ιδιωτικός.

Το Δημαρχείο και το Άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία. Το άγαλμα της Ελευθερίας δημιουργήθηκε από τον Stefano Galletti το 1876.

http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου