Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Βερολίνο: Διαφημιστικό τρικ με ενσωματωμένο εισιτήριο Μετρό σε παπούτσιΈναν πρωτότυπο διαφημιστικό τρικ για να προσελκύσει νέους επιβάτες έθεσε σε εφαρμογή η Berliner Verkehrsbetriebe, η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό (U-Bahn), το τραμ και τα λεωφορεία στο Βερολίνο κάνοντας το επόμενο «βήμα» στα έξυπνα εισιτήρια. Σε συνεργασία με την εταιρία Adidas, λάνσαρε τα παπούτσια – εισιτήρια.

Πρόκειται για αθλητικά παπούτσια της γνωστής εταιρίας κατασκευής αθλητικών παπουτσιών, τα οποία έχουν ενσωματωμένο ετήσιο ηλεκτρονικό εισιτήριο για όλα τα μέσα μαζικής μεταφορά, εκτός από το τρένο (S- Bahn)


Κάθε ζευγάρι παπούτσια, από τα μόλις 500 που κατασκευάστηκαν, πωλήθηκε από την BVG για 180 ευρώ, όταν το ετήσιο εισιτήριο για τα μέσα μεταφοράς και μόνο κοστίζει 728 ευρώ. Ο κόσμος σχημάτιζε ουρές χιλιομέτρων έξω από τα ελάχιστα καταστήματα που διέθεσαν τα νέα παπούτσια – εισιτήρια, μερικοί εξ αυτών περιμένοντας μέχρι και 24 ώρες στο κρύο, καθώς θέλησαν να τα προμηθευτούν απλώς και μόνο για την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και για συλλεκτικούς λόγους.Τα παπούτσια – εισιτήρια έχουν τα χρώματα του εσωτερικού των βαγονιών του βερολινέζικου μετρό, ενώ στην «γλώσσα» έχει ενσωματωθεί το εισιτήριο για τα μέσα μεταφοράς. Για να μπορέσει κάποιος επιβάτης να ταξιδέψει με αυτά, θα πρέπει να φοράει και τα δύο παπούτσια και όχι να τα μεταφέρει, με σκοπό να μειωθούν οι πιθανότητες ανταλλαγής των υποδημάτων – εισιτηρίων μεταξύ φίλων.

Παρόλο που οι δημόσιες συγκοινωνίες του Βερολίνου προσελκύουν περίπου 1 δισ επιβάτες τον χρόνο, η διαχειρίστρια εταιρία σκέφτηκε πως με αυτήν καμπάνια θα καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους επιβάτες, κυρίως νεαρής ηλικίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου