Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Μία μεγάλη ληστεία συγκλόνισε την Τετάρτη το Παρίσι

Πέντε άνδρες εισέβαλαν στο κτήριο του Ritz με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και οπλισμένοι με τσεκούρια. Κατάφεραν να φύγουν με λεία αξίας μεγαλύτερης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε κοσμήματα, προτού τρεις εξ αυτών συλληφθούν.


Περίπου στις 18.30 (τοπική ώρα, 19.30 ώρα Ελλάδας) τα πέντε άτομα εισέβαλαν στο γνωστό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Βαντόμ, στην καρδιά του Παρισιού.

Άρπαξαν τα κοσμήματα και διέφυγαν. Η αξία των κλοπιμαίων: «μεγαλύτερη των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

«Διάσημοι κοσμηματοπώλες είχαν εκθέσει τα κοσμήματά τους στο Ritz» δήλωσε μια αστυνομική πηγή.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και αναταραχή στον δρόμο. Περαστικοί κατέφυγαν στο ξενοδοχείο για να γλυτώσουν. Δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει. Μας είπαν ότι πρόκειται για ληστεία» διηγήθηκε ένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο.

Ένας συνάδελφός του δήλωσε ότι είδε μια μοτοσικλέτα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και αντίθετα στο ρεύμα στην οδό Καμπόν, πίσω από το Ritz. Το διάσημο ξενοδοχείο, όπου είχε ζήσει η Κοκό Σανέλ, άνοιξε εκ νέου τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2016 έπειτα από τέσσερα χρόνια εργασιών ανακαίνισης.

Αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τρεις από τους ληστές, όμως δύο παραμένουν ασύλληπτοι. Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για τη ληστεία, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Η πλατεία Βαντόμ και τα περίχωρά της, όπου βρίσκονται διάσημα κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιία, γίνεται συχνά στόχος ληστών.

Το 2014 είχε ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή έπειτα από πολλές βίαιες ληστείες σε πολυτελή κοσμηματοπωλεία. Τότε είχαν καταγραφεί πέντε ληστείες με όπλο σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών, όλες τους μέρα μεσημέρι, με λεία που εκτιμάται μεταξύ 420.000 και δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2016 οι ληστές είχαν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο Chopard το μεσημέρι και, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους με ένα όπλο και μία χειροβομβίδα, άρπαξαν κοσμήματα αξίας έξι εκατομμυρίων ευρώ. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέρυσι τον Απρίλιο τρεις άνδρες.Τον Μάιο του 2017 ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Πε, δύο βήματα από την πλατεία Βαντόμ, έγινε στόχος τριών ανδρών με τσεκούρια και όπλο. Έφυγαν με λεία αξίας «πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Όμως, η πιο γνωστή ληστεία που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν αυτή του Οκτωβρίου του 2016 με θύμα την Αμερικανίδα τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν. Πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Αφού την απείλησαν με όπλο και την έκλεισαν στο μπάνιο, έκλεψαν κοσμήματα αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία εναντίον προσώπου που έχει καταγραφεί στη Γαλλία εδώ και 20 χρόνια.

Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου