Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Απόπειρα δολοφονίας κατά ποδοσφαιριστή στη ΓερμανίαΚαταγγελία ότι δέχθηκε επίθεση δολοφονίας από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας στην Γερμανία, έκανε ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ντενίζ Νακί.


Ο κουρδικής καταγωγής Νακί έχει καταδικαστεί στην Τουρκία για «παρακίνηση τρομοκρατίας» σχετικά με δηλώσεις του κατά του Ερντογάν και τις βιαιότητας στα κουρδικά εδάφη και το 2014 έφυγε οριστικά για την Γερμανία. Τώρα, λοιπόν, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση δολοφονίας από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας!


Το βράδυ της Κυριακής (07/01) ο Νακί οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην πόλη Ντίρεν, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του! Με κάποιον τρόπο κατάφερε να γλιτώσει και έφτασε μέχρι το Άαχεν, όπου σταμάτησε στο αστυνομικό τμήμα και έδωσε πολύωρη κατάθεση. Από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στον Τύπο φαίνονται ξεκάθαρα οι σφαίρες που χτύπησαν το αυτοκίνητό του.«Εκτιμώ ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα. Είμαι συνεχώς στόχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, διότι έχω προβεί σε φιλικές προς τους Κούρδους δηλώσεις», τόνισε ο ίδιος στο Spiegel.

rugruieg3
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου