Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Γιορτή Τριών Ιεραρχών στο Ελληνικό Σχολείο Στάτεν ΑϊλαντΤο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας Αγ. Τριάδος/ Αγ.Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ γιόρτασε την μνήμη των Τριών Ιεραρχών με μία σεμνή τελετή αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές της 7ης και 8ης τάξης διάβασαν εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του Μέγα Βασιλείου, του Ιωάννη Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του Θεολόγου τους οποίους χαρακτήρισαν μεγάλους Πατέρες και διδασκάλους της Εκκλησίας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νικόλαος Πετροπουλάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι τόσο σχολική όσο και Χριστιανική.

“Σχολική είναι” όπως είπε, “ γιατί οι Τρεις Ιεράρχες ήταν άνθρωποι μορφωμένοι, σοφοί δάσκαλοι, ρήτορες και συγγραφείς. Πρόσφεραν πάρα πολλά στα γράμματα διαθέτοντας ολόκληρη την περιουσία τους. Χριστιανική είναι, γιατί και οι τρεις ήταν ευσεβείς Ιεράρχες, επιφανείς θεολόγοι, με κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, που διέθεσαν τη ζωή τους στην πίστη τους για το Χριστό.”

Η Αναστασία Μαντά, διευθύντρια του σχολείου, συνεχάρη τους μαθητές για την επιμέλεια και προσπάθεια που καταβάλλουν, ευχαρίστησε τους γονείς για την εξαιρετική συνεργασία καθώς και την εκκλησία για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση που παρέχουν.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου