Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Έσωσαν άλκη στον Καναδά που είχε θαφτεί μέσα στο χιόνιΣτο χιόνι παγιδεύτηκε μία άλκη στον Καναδά με αποτέλεσμα να χρειαστεί ανθρώπινη βοήθεια για να απεγκλωβιστεί.

Το περιστατικό συνέβη στα δυτικά του Νιουφάουντλαντ, όταν μια ομάδα ανθρώπων που κινούνταν με snowmobiles αντίκρισαν ένα κεφάλι να εξέχει μέσα από το παχύ στρώμα του χιονιού.

Ο Jonathan Anstey μαζί με άλλους επτά της «κινητής κτηνιατρικής κλινικής» του, κινούνταν το περασμένο Σάββατο κοντά στη Deer Lake, όπου το έδαφος ήταν πλήρως καλυμμένο από παχύ χιόνι. Μέσα στο χιόνι είχε θαφτεί μία Άλκη, σε βάθος περίπου 1,8 μέτρων.

«Ξέραμε πως είχε κολλήσει για τα καλά», δήλωσε ο ίδιος. «Προσπαθούσε ξανά και ξανά να βγει αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Όταν ένα τέτοιο ελάφι στρεσάρεται, τραβά πίσω τα αυτιά του, στηρίζει το κεφάλι του προς τα πίσω και γλείφει συνεχώς τα χείλη του. Ήταν προφανές πως το ελάφι αυτό ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο».

Τότε κάποιοι από την ομάδα έπιασαν τα φτυάρια τους και πλησίασαν το ελάφι από σημείο όπου εκτιμούσαν πως θα είναι ασφαλείς.

«Όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου, σταμάτησε την προσπάθεια και ακούμπησε στο χιόνι», περιγράφει ο Anstey. Έπειτα από λίγο σκάψιμο, το ελάφι ένιωσε πως πλέον πατούσε σε σταθερό έδαφος και κατάφερε να βγει από την τρύπα όπου είχε εγκλωβιστεί.

Στη συνέχεια στάθηκε για λίγο όρθιο και μετά εξαφανίστηκε.

Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου