Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Μονακό: Ο πρίγκιπας Αλβέρτος μπαζώνει θάλασσα για να χωρέσει εκατομμυριούχουςΤο πριγκιπάτο της φοροδιαφυγής «γέμισε» από εκατομμυριούχους που επιθυμούν να τους φιλοξενήσει αλλά δεν έχει σε ποιο μέρος να τους βάλει.


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», o πρίγκιπας Αλβέρτος αποφάσισε να μπαζώσει τη θάλασσα και να δημιουργήσει μια έκταση, στην οποία όσοι έχουν παχυλό πορτοφόλι θα μπορούν να αποκτήσουν έναντι αδράς αμοιβής μία υπερπολυτελή βίλα.
Το σχέδιο αυτό,με κόστος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων,αποσκοπεί να βάλει τέλος στο πρόγραμμα στέγασης που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει το πριγκιπάτο σε μία δεκαετία. Σήμερα, οι 35 στους 100 κατοίκους του Μονακό είναι εκατομμυριούχοι.
Η προνομιακή φορολογική μεταχείριση που παρέχει το Μονακό λειτουργεί ως μαγνήτης για πολλούς εκατομμυριούχους απ΄όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως το 2026, περίπου 2.700 πάμπλουτοι πολίτες θα επιχειρήσουν να γίνουν κάτοικοι του Μονακό, αυξάνοντας τον συνολικό τους πληθυσμό εκεί στους 16.100 και του πριγκιπάτου στους 38.000.

Για να υποβάλλει κάποιος αίτηση διαμονής και να γίνει κάτοικος του Μονακό θα πρέπει να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα του πριγκιπάτου με κατάθεση τουλάχιστον 500 χιλιάδων δολαρίων.

Το σχέδιο του πρίγκιπα Αλβέρτου έχει ως εξής:Έδωσε τις "ευλογίες" του στο μπάζωμα της θάλασσας που θα προσθέσει στην επικράτεια του Μονακό 24.281 τετραγωνικά μέτρα.Στην έκταση αυτή θα χτιστούν 120 πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες αναμένεται να πωληθούν σε τιμή άνω των 100 χιλιάδων δολαρίων ανά τετραγωνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,στο Μονακό δεν υπάρχει ατομικός φόρος εισοδήματος ούτε φόρος κληρονομιάς. Οι εταιρίες που εδρεύουν εκεί εξαιρούνται φορολόγησης εάν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους έχει ως έδρα τους το πριγκιπάτο.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου