Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Ελβετία: Φόβοι για βίαιες διαδηλώσεις κατά Τραμπ στο ΝταβόςΟι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναμένουν να οργανωθούν βίαιες διαδηλώσεις αυτό το σαββατοκύριακο στη Βέρνη, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (WEF).

«Στο πλαίσιο του προσεχούς WEF στο Νταβός και μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώθηκε διαδήλωση για την οποία δεν έχει δοθεί άδεια», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις ομοσπονδιακές αρχές της Ελβετίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές «εκφράζονται φόβοι για σοβαρά βίαια επεισόδια», κατά τη διάρκεια αυτών των συγκεντρώσεων.

Η διαδήλωση, την οποία οργανώνει το αντικαπιταλιστικό ελβετικό κίνημα RJG, είναι προγραμματισμένη για τις 16.00 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) και οι αρχές αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν σ' αυτήν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο κ. Τραμπ σκοπεύει να επισκεφθεί το Νταβός, στο καντόνι του Γκρισόν, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ από τις 22 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου. Η ελβετική οργάνωση Campax άρχισε αμέσως διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα να μην επιτραπεί στον Αμερικανό πρόεδρο η συμμετοχή στο WEF. Η εκστρατεία της έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το απόγευμα 8.100 υπογραφές.

Προς το παρόν, το πρόγραμμα του κ. Τραμπ στο Νταβός δεν έχει γίνει γνωστό.
| Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου