Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

Σύδνεϋ: Έξι νεκροί από πτώση αεροπλάνου

Οι πέντε από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν υδροπλάνο συνετρίβη ενώ έκανε μια εικοσάλεπτη πτήση πάνω από το Σύδνεϋ για να δουν οι επιβάτες τα αξιοθέατα ήταν βρετανοί πολίτες, ανάμεσά τους ένα κορίτσι 11 ετών, επιβεβαίωσαν οι αρχές.


Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μαρκ Χάτσινγκς της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, τα θύματα ήταν πέντε τουρίστες, ο Ρίτσαρντ Κάζενς, 58 ετών, η Έμμα Μπόουντεν, 48, η Χέδερ Μπόουντεν, 11, ο Έντουαρντ Κάζενς, 23, και ο Ουίλιαμ Κάζενς, 25. Ο πιλότος, ο Γκάρεθ Μόργκαν, 44 ετών, έχασε επίσης τη ζωή του όταν το αεροσκάφος της εταιρείας Sydney Seaplanes συνετρίβη.Ο Χάτσινγκς σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) εργάζεται για να ανασυρθεί το κουφάρι του αεροπλάνου, που βρίσκεται σε βάθος 13 μέτρων κάτω από την επιφάνεια ενός ποταμού κοντά στο Κάουαν, βόρεια του Σύδνεϋ.

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και ένα προκαταρκτικό πόρισμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε 30 ημέρες. Ωστόσο οι αρχές σημείωσαν ότι μπορεί να πάρει ακόμη και έναν χρόνο για να εξακριβωθεί τι συνέβη.

Η εταιρεία Sydney Seaplanes, στην οποία ανήκε το υδροπλάνο, λειτουργεί από το 2005 και δεν είχε κανένα ατύχημα στο ιστορικό της μέχρι χθες. Οι πτήσεις υδροπλάνων στο Σύδνεϋ ανεστάλησαν μέχρι νεοτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου