Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Ο Λούης Πετρίδης συνελήφθη στα νησιά Φίτζι για ξέπλυμα χρήματοςΔιεθνώς γνωστός για το ταλέντο του σε «απαλλοτριώσεις» χρημάτων με ξένες πιστωτικές κάρτες είναι ο Λούης Πετρίδης ο οποίος συνελήφθη στα νησιά Φίτζι με τον αδελφό του για ξέπλυμα βρόμικού χρήματος. Ο Λούης Πετρίδης αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις Κεντρικές Φυλακές όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για απάτη με πιστωτικές κάρτες. Στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο φυλακίστηκε και στην Τουρκία, από όπου «δραπέτευσε» με κινηματογραφικό τρόπο.
Ταλέντο στις κάρτες
Η ιστορία του Λούη άρχισε όταν ανακάλυψε ότι μπορεί να αξιοποιήσει το ταλέντο του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αν και οι σπουδές του δεν έχουν καμία σχέση. Καλλιτέχνης μουσικός, με μαθηματικό μυαλό. «Δεν έκλεβα κανέναν», μας είχε πει ο ίδιος. Ο κάτοχος της κάρτας δεν χάνει τα χρήματά του, αλλά τα χάνει η τράπεζα, που ούτως ή άλλως τα έχει ασφαλισμένα. Ο Λούης φυλακίστηκε για πρώτη φορά όταν, όπως ο ίδιος υποπτεύεται, τον κάρφωσε η πρώην σύζυγός του από τη Βουλγαρία. «Δεν έκανα απολύτως τίποτα, αλλά όταν γινόταν κλοπή κωδικών πιστωτικών καρτών, η Αστυνομία ερχόταν πάντα σε εμένα». Το 2013 αστυνομικός προσπάθησε να τον συλλάβει στη μέση του δρόμου στον Πρωταρά, και ο Λούης ήξερε ότι θα πάει φυλακή καθώς ήταν με εγγύηση έξω. Τότε «το έβαλα στα πόδια και έφυγα», μας είχε πει. Κατάφερε να περάσει στα κατεχόμενα και από εκεί, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, έφυγε για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί στη Βουλγαρία.
Κολύμπι στον Έβρο
Ο Λούης είχε συλληφθεί και στην Τουρκία επειδή θεωρήθηκε ότι είχε πλαστό διαβατήριο. Κρατήθηκε για 13 μήνες στις περιβόητες φυλακές Μάλτεπε και αφέθηκε ελεύθερος με τη βοήθεια μια Τουρκάλας δικαστού. Επειδή δεν μπορούσε να φύγει νόμιμα από τη Τουρκία, αποφάσισε να περάσει στην Ελλάδα όπως περνούσαν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, κολυμπώντας στο ποταμό Έβρο. Πήγε σε ένα internet cafe και άρχισε να ψάχνει την οδό διαφυγής του από το Google Earth.
«Βρήκα το πέρασμα, αλλά έπρεπε να κολυμπήσω 110 μέτρα στο ποτάμι», μας είπε ο Λούης. «Πακέταρα μέσα σε σακούλες στεγνά ρούχα, το διαβατήριό μου και κάτι λίγα λεφτά που μου είχαν στείλει οι γονείς του με εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.
Εκείνη την ώρα περνούσαν δύο βάρκες με τέσσερα άτομα στην καθεμιά. Φορούσαν κουκούλες και κατάλαβα ότι είναι Τούρκοι στρατιώτες. Έστρεψαν τα όπλα εναντίον μου. Εγώ καθώς κολυμπούσα για να βγω στην Ελλάδα κουράστηκα και αφέθηκα.
Τελικά από πείσμα κατάφερα να περάσω στην Ελλάδα. Παρά το ότι ήμουν στην Ελλάδα, οι Τούρκοι με πυροβόλησαν. Οι σφαίρες χτύπησαν στα δύο μέτρα δίπλα μου, σε ένα δέντρο. Έτρεξα στα δέντρα και κρύφτηκα. Έβγαλα τα βρεγμένα ρούχα και έβαλα τα στεγνά γιατί θα πάθαινα υποθερμία». Ο Λούης προσπάθησε να πάει στη Βουλγαρία και συνελήφθη και, αφού κρατήθηκε για λίγο καιρό, εκδόθηκε στην Κύπρο όπου πήγε φυλακή και αποφυλακίστηκε πριν λίγους μήνες.
Ανανέωση κράτησης
Στο δικαστήριο των Φίτζι οδηγήθηκαν ο Λούης και ο Κλεάνθης Πετρίδης με 293 κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, το οποίο διέταξε την ανανέωση της κράτησής τους, ενώ θα παρουσιαστούν ξανά την ερχόμενη εβδομάδα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 150.000 δολάρια. Έχει επιληφθεί της περίπτωσής τους ο πρόξενος της Κύπρου στην Καμπέρα και η υπόθεση παρακολουθείται. Τα τοπικά ΜΜΕ έχουν δώσει ευρεία δημοσιότητα, καθώς πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση με κλοπή χρημάτων με αριθμούς πιστωτικών καρτών από ανυποψίαστους κατοίκους από διάφορες χώρες. Ενδεχομένως ακόμα οι κάτοχοι δεν έχουν ενημερωθεί, αλλά σίγουρα είδαν πως οι κάρτες τους «έκαναν αναλήψεις» στα νησιά Φίτζι.
Πηγή: http://politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου