Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Τουρκμενιστάν: Κατάσχονται τα μαύρα αυτοκίνητα γιατί θεωρούνται γρουσούζικα !

Σε μπαράζ κατασχέσεων αυτοκινήτων μαύρου χρώματος έχουν επιδοθεί οι αρχές στο Τουρκμενιστάν καθώς ο πρόεδρος της χώρας τα θεωρεί... γρουσούζικα.


Παράλληλα οι ιδιοκτήτες τους ειδοποιούνται ότι αν θέλουν να τα πάρουν πίσω θα πρέπει να πληρώσουν για να τα βάψουν ασημί ή άσπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας οδηγός δήλωσε στο Radio Free Europe ότι κλήθηκε να πληρώσει 7.000 μανάτ (1.700 ευρώ) για να βάψει το αυτοκίνητό του σε μια χώρα που ο μέσος μισθός είναι της τάξης των 280 ευρώ.

Ο τουρκμένος πρόεδρος Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ είναι γνωστός εραστής του άσπρου χρώματος. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτεύουσα της χώρας Ασγκαμπάτ είναι γνωστή ως «η πόλη του λευκού μάρμαρου» καθώς έχει τα περισσότερα κτήρια με αυτό το υλικό σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπερντιμουχαμέντοφ φέρεται επίσης να έχει κηρύξει παράνομες τις εισαγωγές αυτοκινήτων κουπέ, των προσωποποιημένων πινακίδων και των φιμέ τζαμιών ενώ φήμες λένε ότι έχει απαγορεύσει και τα κλιματιστικά προκειμένου οι εξωτερικές τους μονάδες να μην ασχημαίνουν τα λευκά κτήρια της πρωτεύουσας.
 Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου