Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Βαυαρία: Χαρίκλεια Αποστόλου – Ελληνίδα η νέα μαέστρος της όπερας Bad Aibling
Η Χαρίκλεια Αποστόλου είναι η νέα μαέστρος της όπερας, στο Bad Aibling στη Βαυαρία. Για δέκα χρόνια ο Van Schoor ήταν ο μουσικός μαέστρος της ορχήστρας. Παράλληλα με το έργο του στη σκηνή της όπερας, η φήμη του ως συνθέτη αυξήθηκε σ’όλη τη Γερμανία. Έχει σπουδάσει πιάνο, σύνθεση και μουσική διεύθυνση στην πατρίδα του στο Κέιπ Τάουν και αποφοίτησε με πτυχίο Master of Music. Ο χορευτής Hubert Dobl έκανε μια σύσταση για την αντικατάσταση της κενής θέσης από την Ελληνίδα Χαρίκλεια Αποστόλου, η οποία είναι ιδανική γι’αυτό το καθήκον.

Η Χαρίκλεια Αποστόλου σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών. Στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Καλών Τεχνών “Mozarteum” συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο. Σπούδασε επίσης στο Πανεπιστήμιο Bruckner διεύθυνση χορωδίας και διεύθυνση ορχήστρας. Είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Joseph Haydn στο Eisenstadt. Όταν ερωτήθηκε, η Χαρίκλεια Αποστόλου, ισχυρίστηκε ότι οι γυναίκες στη θέση του μουσικού σκηνοθέτη εξακολουθούν να είναι πολύ λίγες.


Η νέα μαέστρος της όπερας παρουσιάστηκε σε μια μικρή ομάδα υπαλλήλων, όπου υποψήφιοι παρουσιάστηκαν για το σόλο ρόλο της όπερας «Τίτου» του Mozart. Η έκκληση στο Διαδίκτυο είχε τόσο μεγάλη απήχηση ώστε έπρεπε να διοργανωθούν δύο ημερομηνίες για οντισιόν. Οι φωνητικές παρουσιάσεις των υποψηφίων συνοδεύονταν από την Amangul Klychmoradova στο πιάνο.
http://www.allesgr.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου