Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αυξάνει κατά 40% τον κατώτατο μισθό

Την ίδια ώρα, στη χώρα παρατηρούνται ελλείψεις σε προϊόντα και φάρμακαΚατά 40% θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό η Βενεζουέλα, μια κίνηση που αναμένεται ότι θα επιδεινώσει ήδη τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού.


Η χώρα υποφέρει από την οικονομική κρίση, ενώ βασικά προϊόντα και φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη. Η οικονομία έχει πληγεί από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Την αύξηση ανακοίνωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο. Υποστήριξε ότι η κίνησή του θα «προστατεύσει τους εργαζόμενους» από τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται η Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ και άλλους.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον Μαδούρο, τον οποίο χαρακτηρίζουν «δικτάτορα» που δεν λαμβάνει υπ' όψιν τη θέληση των πολιτών. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υπήρξαν διαδηλώσεις, ενώ δεν έλειψε και η βία.

Πάντως ο Μαδούρο χαρακτήρισε «καλά νέα» την αύξηση του κατώτατου μισθού, αν και ο πληθωρισμός αναμένεται να ανέβει κι άλλο. Τον περασμένο χρόνο, οι τιμές των προϊόντων ανέβηκαν κατά σχεδόν 1.400%.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος της χώρας εξαπέλυσε πυρά κατά ξένων χωρών, όπως οι ΗΠΑ που τις κατηγόρησε για σαμποτάζ στην πετρελαϊκή βιομηχανία.
| Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου