Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Η Ελλάδα πρώτη με διαφορά στις κρατήσεις των Αυστριακών με αύξηση 32,2%

“Αστέρι της χρονιάς” χαρακτήρισε την Ελλάδα η διευθύντρια του Ομίλου Ruefa (της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας), στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου την ημέρα εγκαινίων της τουριστικής έκθεσης FerienMesse, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη με διαφορά στις κρατήσεις με αύξηση της τάξεως του 32,2%, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει η TUI μια ημέρα νωρίτερα.


Σύμφωνα με την TUI, η Κρήτη παρουσιάζει ήδη αύξηση 45%, γι’αυτό και έχει προβεί σε σημαντική επέκταση του προγράμματός της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης είχαν ήδη εξαντληθεί οι προωθητικοί κατάλογοι για την Κρήτη του συγκεκριμένου Tour Operator.

Βάσει της ετήσιας δημοσκόπησης της Ruefa (Ruefa Reisekompass 2018) το 88% των Αυστριακών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μία φορά μέσα στη χρονιά, ενώ σημαντικό κίνητρο προσφέρει η εξαιρετική κατάσταση της οικονομίας. Οι Αυστριακοί συγκαταλέγονται στους τουρίστες με την υψηλότερη καταναλωτική δαπάνη. Η αγάπη των Αυστριακών για την Κρήτη ήταν αισθητή στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης από την αθρόα προσέλευση των ενδιαφερομένων, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη προβεί σε κράτηση για το Φεβρουάριο του 2018, στους οποίους δόθηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία κα Χ. Αλειφέρη, ο πρόξενος στη Βιέννη κ. Ε. Πελεκάνοςκαι ο εμπορικός ακόλουθος κ. Μ. Βρεττάκης, πλήθος τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων τοπικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και φίλοι της Κρήτης οι οποίοι κατοικούν στην Αυστρία και συνέδραμαν στην προώθηση της Κρήτης στους Αυστριακούς.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού κ. Μ. Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε: “Για άλλη μια χρονιά επιβεβαιώνεται ότι η Αυστρία μπορεί να είναι μια μικρή αγορά σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές, αλλά αποτελείται από ποιοτικούς επισκέπτες πιστούς στην Ελλάδα και την Κρήτη. Η πορεία των προκρατήσεων κινείται πολύ θετικά, γεγονός πολύ σημαντικό, διότι θωρακίζει τις πληρότητες σε σχέση με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες αποτελούν ερωτηματικό για τη φετινή χρονιά, μετά τη σταδιακή επαναφορά στο προσκήνιο της Τουρκίας και Τυνησίας”.

Την εποπτεία για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση είχε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου κα Ελένη Βουγιουκαλάκη.

http://traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου