Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Αίρεται μετά από 100 χρόνια η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ τη Μεγάλη Παρασκευή στην ΙρλανδίαΤέλος μετά από έναν αιώνα! Αίρεται μετά από 100 χρόνια η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ τη Μεγάλη Παρασκευή στην Ιρλανδία μετά από απόφαση που πήρε το κοινοβούλιο της χώρας.

Εδώ και καιρό οι καταστηματάρχες αντιτίθενται στο μέτρο που προβλέπει το κλείσιμο των μπαρ και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς εκτιμούν ότι έχουν μεγάλη απώλεια εσόδων.


Η διαμάχη αυτή κατέληξε στα δικαστήρια πριν οκτώ χρόνια, με δικαστήριο να επιτρέπει στα μπαρ της πόλης Λίμερικ να σερβίρουν αλκοόλ στη διάρκεια του αγώνα ράγκμπι μεταξύ δύο αντίπαλων, τοπικών ομάδων.

Οι περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύουν από το 1922, οπότε ιδρύθηκε η ιρλανδική δημοκρατία, και η άρση τους αποτελεί σύμβολο των αλλαγών που σημειώνονται στην αυστηρά καθολική χώρα.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να αρθούν οι περιορισμοί. Ζούμε σε διαφορετική κοινωνία από εκείνη που υπήρχε όταν τέθηκαν σε εφαρμογή» οι περιορισμοί, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας Ντέιβιντ Στάντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου