Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ποταμόπλοιο «καρφώθηκε» σε γέφυρα στο ΡήνοΠοταμόπλοιο «καρφώθηκε» πάνω σε κολώνα γέφυρας ενός αυτοκινητόδρομου στον ποταμό Ρήνο το βράδυ της Τρίτης κι όπως από την σύγκρουση τραυματίστηκαν 27 από τους 129 επιβαίνοντες, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.

Ιταλία: Πρώτο στις δημοσκοπήσεις το «Κίνημα 5 αστέρων»Το ευρωσκεπτικιστικό «Κίνημα 5 Αστέρων» (MR5) έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στην Ιταλία την επόμενη άνοιξη, πιθανότατα στις αρχές Μάρτη. Συγκεκριμένα, στην πιο πρόσφατη σχετική έρευνα, το «MR5» έλαβε το 26,8% της πρόθεσης ψήφου. Ακολουθεί το κυβερνητικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), με ηγέτη τον Ματέο Ρέντσι, πρωθυπουργό της χώρας έως τον περασμένο Μάρτη, με 24,9%.

Νόμιμη η κάνναβη στην Καλιφόρνια

Σε εφαρμογή μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου η νόμιμη αγορά και πώληση μαριχουάνας στην Καλιφόρνια και μπορεί η ημερομηνία αυτή να αποτελεί ορόσημο, όμως το τι θα συμβεί τότε, αλλά κυρίως τις εβδομάδες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν είναι ακόμη αβέβαιο.

Σε εξέλιξη ομηρία σε κτήριο στη ΜόσχαΝεκρός είναι ένας άνθρωπος από επίθεση ενόπλου σε εργοστάσιο στη νοτιοανατολική Μόσχα.

Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης έχει πιάσει, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, αρκετούς ομήρους.