Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους Έλληνες του εξωτερικούΑκολουθεί όλο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:


«Ελληνίδες και Έλληνες του Εξωτερικού,

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθιά συγκίνηση απευθύνομαι εκ νέου σ’ εσάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Διασποράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, του 2018. Τα αισθήματα αυτά τα εμπνέουν πρωτίστως οι ακατάλυτοι δεσμοί σας με την Πατρίδα και η ανεκτίμητη, διαχρονική, προσφορά σας στην πρόοδο του Λαού μας και του Έθνους μας.

Κύπρος: Αξιωματικός του Στρατού έκανε μασάζ σε spa και τα χρέωνε στο κράτοςΑνώτερος αξιωματικός του Κυπριακού Στρατού που υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα έκανε μασάζ και επισκεπτόταν spa και έστελνε τον λογαριασμό στο υπoυργείο Άμυνας ως ιατρικά έξοδα του ίδιου και της οικογένειας του.

Γερμανία: Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες στα κοινωνικά παντοπωλεία

Διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στη Γερμανία ο αριθμός των ηλικιωμένων στα κοινωνικά παντοπωλεία

Στο 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται οι άνθρωποι που επισκέπτονται στη Γερμανία τα 900 περίπου κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτούς σχεδόν το 1/4, δηλαδή 350.000 άνθρωποι, είναι συνταξιούχοι.

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι στη μικρή πόλη της ΦλάνδραςΆμαξες με άλογα, πολύχρωμα φωτάκια σε κάθε γωνιά και μια πελώρια πίστα πατινάζ στήνουν ένα παραμυθένιο σκηνικό τα Χριστούγεννα.

Η βελγική πόλη Μπριζ με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα διατηρημένα κτίρια και τα πέτρινα γεφυράκια δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για τον επισκέπτη, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών.

Κύκλωμα-μαμούθ αρχαιοκαπηλίας εξαρθρώθηκε στην Τουρκία

Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας εξαρθρώθηκε χθες στην Τουρκία, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών σε κεντρική αγορά της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί περί τα 15 άτομα ενώ έχουν βρεθεί 26.456 αρχαία αντικείμενα, μεταξύ άλλων μια χρυσή κορώνα, μια προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αρχαία αιγυπτιακά αγάλματα κ.ά.

Λουξεμβούργο: Πρόγραμμα Εορτών Τέλους του Έτους της Ενορίας Αγίου ΝικολάουΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 1a, Rue du Schlqmmesté, L-5770 Weiler-la-Tour)

!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΟ !!!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017: 19.30-00.15: ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΟΡΘΡΟΣ- ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΗΣ Κ.Κ. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥΘεοτίμητον καί θεοφρουρούμενον Ποίμνιον τῆς Ὀρθοδόξου Μητροπόλεως Ἰταλίας καί Μελίτης,

Ἐντός ὀλίγων ἡμερῶν θά ἑορτάσῃ σύμπας ὁ χριστιανικός κόσμος, καί, μάλιστα, ἡ ἁγιωτάτη Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία μας, τήν ἱερωτάτην, χαρμόσυνον καί ὑπέρλαμπρον Ἑορτήν τῶν Χριστουγέννων, «τήν Μητρόπολιν τῶν Ἑορτῶν», κατά τόν Ἰωάννην τόν Χρυσόστομον,