Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ε.Ε ζητεί παράταση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν

Την παράταση της επαναφοράς ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν, έως και τρία χρόνια, ως μέτρο έσχατης λύσης για την αντιμετώπιση σοβαρών απειλών ή τρομοκρατίας, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

To 2025 η Ελλάδα θα είναι μια από τις επτά γηραιότερες χώρες στον κόσμο

To 2025 στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ιαπωνία ένας στους τρεις κατοίκους θα είναι μεγαλύτερος από 60 ετώνΑκόμα ένα αρνητικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων χωρών φαίνεται πως αποκτά η χώρα μας, καθώς έως το 2025, το 30 τοις εκατό ή και περισσότερο του ελληνικού πληθυσμού θα είναι πάνω από 60 ετών.

Η αύξηση του τουρισμού βοηθά την Πορτογαλία να αποπληρώσει νωρίτερα το ΔΝΤ

Χάρη στον τουρισμό η πορτογαλική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι. Αν και η κυβέρνηση μπορεί να αποπληρώσει νωρίτερα το χρέος της στο ΔΝΤ, ζητά άλλες λύσεις από τους δανειστές, ενδεχομένως και ανταλλάγματα.

100 λίρες πρόστιμο επειδή παρέμεινε πάνω από 45 λεπτά σε πάρκινγκ των KFC

Παρέμεινε για πάνω από 45 λεπτά στο χώρο πάρκινγκ του εστιατορίου για να καταναλώσει το φαγητό που είχε αγοράσει και του βγήκε «ξινό» Ποιος δεν λατρεύει το τηγανιτό κοτόπουλο των KFC; Ποιος δεν έχει κρατήσει χάρτινη σακούλα «on the road» γιατί απλά θέλει πολύ γρήγορα να τσιμπήσει τις αγαπημένες λιχουδιές; Τόσο λατρεμένες γεύσεις που... μπορεί να σου κοστίσουν. Τι εννοούμε;

Βρυξέλλες: Διαμαρτυρία κατά της λογοκρισίας των έργων Ελλήνων γελοιογράφων

Διαμαρτυρία κατά της λογοκρισίας των έργων Ελλήνων γελοιογράφων από το Ευρωκοινόβουλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Σημειώνεται, ότι η Βρετανίδα ευρωβουλευτής και κοσμήτορας, Κάθριν Μπέρντερ, απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στην έκθεση γελοιογραφίας «Γλυκιά Ευρώπη» αυτήν την εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την επέτειο από τη Συνθήκη της Ρώμης.

Ακυρώνονται πτήσεις της Ryanair για Αμβούργο, Παρίσι, Χανιά, ΜπρατισλάβαΜε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει ότι λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης την χειμερινή περίοδο (17 Νοεμβρίου - 18 Μαρτίου) η Ryanair θα καθηλώσει 25 αεροσκάφη της. Σύμφωνα με την εταιρεία η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης καθώς για την χειμερινή περίοδο έχουν κάνει κρατήσεις στην Ryanair 400.000 λιγότεροι επιβάτες από ότι προσδοκούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές πτήσεις της παρά τις απανωτές προσφορές έχουν μηδενικές κρατήσεις.

Πρόστιμο 880 εκ. επέβαλε η Κομισιόν στην Scania για το καρτέλ των φορτηγώνΠρόστιμο 880 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αυτοκινητοβιομηχανία Scania για συμμετοχή στο καρτέλ των παραγωγών μεγάλων φορτηγών.

Η 14ετής έρευνα της Κομισιόν συμπέρανε ότι το καρτέλ ήλεγχε το κόστος παραγωγής των φορτηγών, επηρεάζοντας εμμέσως και τη λιανική τιμή τους, ενώ ταυτόχρονα μετακυλούσε το κόστος εφαρμογής νέων περιβαλλοντικών τεχνολογιών στους πελάτες της.

Ουκρανία: 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά από τεράστια έκρηξηΠυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στην κεντροδυτική Ουκρανία, 270 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες έχουν ζητήσει το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σημείο, αλλά και την απομάκρυνση 30.000 κατοίκων, οι οποίοι εγκαταλείπουν εσπευσμένα την περιοχή.

Ρώμη: «Φρένο» στην ιταλική υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστώνΠολιτική θύελλα ξέσπασε στη Ρώμη, με αφορμή τον νόμο για τη χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών. Το μικρό κεντρώο - κεντροδεξιό κόμμα «Λαϊκή Εναλλακτική» του υπουργού Εξωτερικών Aντζελίνο Αλφάνο έκανε γνωστό ότι ο σχετικός νόμος δεν πρόκειται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο. «Πρόκειται για σωστό μέτρο, αλλά για λάθος στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλφάνο, η πολιτική δύναμη του οποίου μετέχει στην κυβερνητική συμμαχία.

Μόλις δέκα καθηγητές διορίστηκαν στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

Μόλις δέκα καθηγητές διορίστηκαν να διδάξουν τους 300 μαθητές του σχολείου - Κίνδυνος να μην συμμετάσχουν τα παιδιά στις Πανελλαδικές - Σοβαρές ελλείψεις σε όλα τα σχολεία της ομογένειας

Με ανοιχτή επιστολή τους οι μαθητές του ελληνικού Λυκείου του Μονάχου καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις στο σχολείο τους, τα προβλήματα του οποίου φαίνεται να αγνοεί το υπουργείο Παιδείας, που δεν παραλείπει να...

πανηγυρίζει πως όλα στην εκπαιδευτική κοινότητα «βαίνουν καλώς».

Η Γερμανία έβγαλε λεφτά από την ελληνική κρίση, λέει ο συμπρόεδρος των Πρασίνων

Η Γερμανία κέρδισε χρήματα από την ελληνική κρίση, δήλωσε ο συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, αναφερόμενος στην κρίση του ευρώ και στην πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.