Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Γερμανία: Πώς κατανέμονται οι έδρες στη Βουλή
Στην Καγκελαρία της Γερμανίας θα βρεθεί για τέταρτη χρονιά η Άνγκελα Μέρκελ, που νίκησε στις γερμανικές εκλογές συγκεντρώνοντας 32,9%.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως η κατανομή των εδρών στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) έχει ως εξής:

Οι Βερολινέζοι ψήφισαν να παραμείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο Τegel


Στο Βερολίνο, τέθηκε στην κρίση των πολιτών η τύχη του αεροδρομίου Tegel, το οποίο είχε προγραμματιστεί να κλείσει λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του υπό κατασκευή διεθνούς αερολιμένα Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Γερμανία: Φυτοφάρμακο ανιχνεύθηκε σε αρκετά είδη μπύρας
Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν για την προστασία των καταναλωτών και την ασφάλεια των τροφίμων έδειξαν ότι τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων εξακολουθούν να μολύνουν πολλά είδη μπύρας. Από τα 22 είδη μπύρας που ελέγχθηκαν στη Γερμανία και το Βέλγιο, στα 18 ανιχνεύθηκαν υπολείμματα παρασιτοκτόνων, ενώ μόνο τα τέσσερα ήταν “καθαρά”, μεταξύ αυτών ένα είδος βιολογικής μπύρας.

ΗΠΑ: Αιματηρή επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο Τενεσί

Νεαρός άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία στο Τένεζί, γιαάγνωστη αιτία, το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσιε τη ζωή της και να τραυματιστούν επτά ακόμη άνθρωποι.

Ο δράστης, αυτοπυροβολήθηκε –σύμφωνα με τις αρχές- όταν ένας νεωκόρος του ναού προσπάθησε να τον εμποδίσει με όπλο.

Διαδηλώσεις στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Βερολίνο εναντίον του AfD

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ σε πολλές γερμανικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Μπούντεσταγκ.

Ιδρυτική εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) στον Καναδά


Η THI) πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την ιδρυτική εκδήλωση του παραρτήματός της στον Καναδά, την π. Τετάρτη στο Palais Royale.


Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί Φιλλέληνες και ελληνικής καταγωγής επιστήμονες και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για μια παγκόσμια κινητοποίηση της Ελληνικής Διασποράς και των Φιλελλήνων.

Τα τελικά αποτελέσματα των γερμανικών εκλογώνΤο ιστορικά χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Χριστιανική Συμμαχία και οι Σοσιαλδημοκράτες σε συνδυασμό με την θριαμβευτική είσοδο ακροδεξιού κόμματος στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προδιαγράφουν μία δύσκολη επόμενη μέρα για τη Γερμανία, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να διαρκέσουν πολλές εβδομάδες.

Το ακροδεξιό AfD δεύτερη δύναμη στην πρώην ανατολική ΓερμανίαΤο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι δεύτερη δύναμη στην πρώην ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, το AfD συγκεντρώνει το 21,5% στην πρώην ανατολική Γερμανία και το πρώην ανατολικό Βερολίνο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) κερδίζουν το 26,5%, ενώ το Die Linke το 16,5% και ακολουθεί το SPD με 14,5%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) 8% και οι Πράσινοι 6%.

(πηγή: Welt)