Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Η Πολωνία επαναφέρει τo ζήτημα των αποζημιώσεων από την Γερμανία

78 χρόνια μετά την επέλαση των Γερμανών στην Πολωνία, η πολωνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει το αίτημά της για αποζημιώσεις.Γίνεται λόγος για αποζημιώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 845 και 5500 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν αφορούν μόνο την αποκατάσταση υλικών ζημιών αλλά και τον θάνατο περίπου 6 εκατομ. Πολωνών.

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πυρκαγιών η Βρετανική Κολομβία

Οι αρχές της Βρετανικής Κολομβίας, η οποία πλήττεται από αλλεπάλληλες δασικές πυρκαγιές από την αρχή του καλοκαιριού, παρέτειναν χθες Παρασκευή για τέταρτη φορά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την οποία έχουν κηρύξει, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστούν οι 150 και πλέον φωτιές που συνεχίζουν να μετατρέπουν δασικές εκτάσεις σε αποκαΐδια σε αυτή την επαρχία του δυτικού Καναδά.

Γερμανία: Οίκοι ανοχής... πέντε αστέρων

Στη χώρα της Μέρκελ οι οίκοι ανοχής περνούν από αξιολόγηση τριών σταδίων - Τα... τεχνικά κλιμάκια που μεταβαίνουν στα γερμανικά πορνεία μπορεί να χορηγήσουν ένα, δύο έως και πέντε «αστέρια»Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι οίκοι ανοχής στη Γερμανία μπορούν να κερδίσουν επάξια σφραγίδα πιστοποίησης από την αρμόδια ένωση «BSD».

Στο Ρότερνταμ φτιάχνουν γιγάντιες ζαρντινιέρες εναντίον των τρομοκρατώνΤο Άμστερνταμ θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλονία και επιδιώκει κυρίως να περιορίσει τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα, ανακοίνωσε η δημαρχία.

Στο Άαχεν μοιράζουν ταμπλέτες ιωδίου... υπό το φόβο πυρηνικού ατυχήματος

Δισκία ιωδίου διανέμουν από σήμερα οι αρχές της γερμανικής πόλης Άαχεν στους πολίτες καθώς η εγγύτητα της πόλης με έναν παλαιό βελγικό πυρηνικό αντιδραστήρα εγείρει φόβους για την υγεία του πληθυσμού.

93χρονη δωρίζει 22 εκατ. δολάρια στον Ζωολογικό Κήπο της Κολωνίας

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων δώρισε μία 93χρονη χήρα από τις ΗΠΑ στον ζωολογικό κήπο της Κολωνίας στη Γερμανία, ισχυριζόμενη ότι ήθελε να προσφέρει στην πόλη όπου συναντήθηκε εκείνη και ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.