Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ελληνας φωτογράφος εκθέτει στο Μεξικό

Μια κοντινή ματιά στην αστική μοναξιά μέσα από φωτογραφικά πορτραίτα διάσημων πόλεων, τραβηγμένα στο λυκόφως και στο λυκαυγές. Πρόκειται για τη νέα δουλειά "Alone Together"του Αριστοτέλη Ρουφάνη που αποτυπώνει τη μοναξιά στις μεγαλουπόλεις του Κόσμου.

4 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 40.000 δολάρια αν χρησιμοποιείς σακούλα στην Κένυα !Κενυάτες που παράγουν, πωλούν ή ακόμη και χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες θα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών ή με πρόστιμα 40.000 δολαρίων, καθώς τέθηκε σε ισχύ στη χώρα ο νόμος για τον περιορισμό της ρύπανσης από πλαστικά, ο οποίος είναι ο αυστηρότερος που έχει θεσπισθεί στον κόσμο.

Χρύσο μετάλλιο για το κρασί «Ορεστίς» του Κτήμα Στεργίου στο Βερολίνο


Με ακόμα μια σημαντική διάκριση επέστρεψε το ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ από το Βερολίνο της Γερμανίας.

Ανάμεσα σε 6.500 περίπου κρασιά από 32 χώρες που συμμετείχαν στον καλοκαιρινό διαγωνισμό Berlin WineTrophy 2017 ο οίνος Ορεστίς 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 84 ΦΟΝΟΥΣ!Ένας Γερμανός νοσηλευτής, ο Νιλς Χέγκελ, ο οποίος έχει ήδη καταδικασθεί για τον φόνο δύο ασθενών, είναι πλέον ύποπτος για τουλάχιστον 84 φόνους που διαπράχθηκαν στη Γερμανία στο διάστημα από το 2000 έως το 2005, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που πέρασε πάνω από την ΙαπωνίαΗ Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο νωρίς σήμερα από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Αγγλία: Ελληνίδα σχεδίασε ρομποτικό γάντι για χειρουργικές επεμβάσειςΗ Αντωνία Τζεμανάκη είναι ερευνήτρια και μηχανικός ρομποτικής στο Εργαστήριο Ρομποτικής του Μπρίστολ.

Η ίδια και η ομάδα της εξελίσσουν την ρομποτική τεχνολογία ώστε να βελτιώσουν την χειρουργική ιατρική πρακτική.