Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Αυστριακές Άλπεις: Πέντε ορειβάτες νεκροί κι ένας τραυματίας

Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά, σε ατύχημα που σημειώθηκε στις Αυστριακές Άλπεις, κοντά στο Κριμλ.

Σύμφωνα με τις αρχές της Αυστρίας, τα αίτια του τραγικού συμβάντος παραμένουν ασαφή. Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, συμμετείχαν πέντε ελικόπτερα.

Γερμανία: Απαγόρευση του ακροαριστερού indymedia

Η ανεξάρτητη, ακροαριστερή πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης linksunten.indymedia org απασχολούσε έντονα τις γερμανικές αρχές εδώ και καιρό, κυρίως λόγω της διάδοσης περιεχομένου που θεωρούνταν ότι υποκινεί δημόσια την ακροαριστερή βία στη Γερμανία. Πιο πρόσφατα, με αφορμή τη Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο, η γερμανική ιστοσελίδα κατηγορήθηκε για υποκίνηση επεισοδίων και βίαιων ενεργειών κατά της αστυνομίας.

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι οδηγοί ταξί στη Λεμεσό

Η πειρατεία που διεξάγεται σε βάρος των αστικών ταξί χρόνο με χρόνο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να μην μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λεμεσού και της Παγκύπριας ομοσπονδίας ΠΟΑΤ ΠΟΒΕΚ, Ντίνος Κωνσταντίνου.

Μέρκελ: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες το προσφυγικό βάρος

Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους όλο το βάρος των προσφύγων στην Ευρώπη, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt.

Αυστραλός επιστήμονας χειροτονήθηκε ελληνορθόδοξος ιερέας



Ο Jeremy Krieg γεννήθηκε στην Νότια Αυστραλία και είναι ένα από τα τρία παιδιά μιας θρησκευόμενης χριστιανικής οικογένειας με γερμανικές ρίζες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόγονοί του μετανάστευσαν στην Αυστραλία γύρω στο 1840 οπότε και ασπάστηκαν τον λουθηρανισμό.

Γερμανικό πλεόνασμα-ρεκόρ στο πρώτο εξάμηνο



Πλεόνασμα - ρεκόρ, ύψους 18,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,1%, πέτυχε η Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, κυρίως χάρη στην καλή κατάσταση της οικονομίας και τα υψηλά επίπεδα απασχόλησης.

Αμερική: Τεράστιοι αλιγάτορες βγήκαν στη στεριά και κυκλοφορούν στους δρόμους !



Ο τυφώνας, τρέλανε και αποπροσανατόλισε ακόμη και τους αλιγάτορες, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία όταν τα νερά άρχισαν να φουσκώνουν, και βγήκαν στη στεριά. Και όχι απλά βγήκαν, αλλά στην κομητεία του Φορτ Μπεντ, άρχισαν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο τοπικός σερίφης δέχτηκε κατεπείγουσες κλήσεις, ότι τα ερπετά έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών.

Φινλανδία: Ελεύθερος ένας εκ των υπόπτων για την επίθεση με μαχαίρι



Ελεύθερος αφέθηκε ένας εκ των υπόπτων για την αιματηρή επίθεση στην πόλη Τουρκούστη Φινλανδία, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη επτά ατόμων, εκ των οποίων οι τέσσερις τελούν ακόμη υπό κράτηση.

Βρετανία: Οκτώ νεκροί από τροχαίο σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν κατά την σύγκρουση δύο φορτηγών και ενός μικρού λεωφορείου σε έναν από τους κυριότερους αυτοκινητοδρόμους της Βρετανίας νωρίς χθες το πρωί που ξεκίνησε μεγάλη έξοδος εκδρομέων ενόψει μιας εθνικής αργίας.

Βρετανία: Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο πακέτο στο Νότιγχαμ



Στην εξουδετέρωση ενός ύποπτου πακέτου στην περιοχή του Νότιγχαμ, στο Λονδίνο, προχώρησε την Παρασκευή η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και δύο ή τρεις μικρότερες, με συνέπεια να προκληθεί αναστάτωση στην περιοχή.

Αυστραλία: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση σε πανεπιστήμιο στην Καμπέρα



Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε στο κάμπους του Australian National University στην Καμπέρα το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ένας άνδρας έχει συλληφθεί και η επίθεση αντιμετωπίζεται ως τυχαίο γεγονός και όχι ως τρομοκρατία.

Πρώην μηχανικός της VW καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 μηνών για το dieselgate

Ένας πρώην μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, ο Τζέιμς Λιάνγκ, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ντιτρόιτ σε φυλάκιση 40 μηνών και πρόστιμο ύψους 200.000 δολαρίων για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο σκάνδαλο "ντίζελγκεϊτ".

Γερμανία: Ενισχύεται το AfD – Αφίσα του μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους



Στη νέα δημοσκόπηση Deutschlandtrend του ARD η ένωση των χριστιανικών κομμάτων CDU/CSU χάνει μια μονάδα σε σχέση με την τελευταία σφυγμομέτρηση προ δυο εβδομάδων και υποχωρεί στο 38%. Δυο ποσοστιαίες μονάδες χάνουν την ίδια ώρα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς, που βλέπουν τα ποσοστά τους να κατρακυλούν στο 22%.

Τυφώνας Χάρβεϊ: Γραμμή εκτάκτου ανάγκης για Κύπριους

Δεν προκύπτει οποιοδήποτε περιστατικό που να αφορά Κύπριο πολίτη από την μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τον τυφώνα Χάρβεϊ.

Ωστόσο, τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης δημιούργησε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, όπου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.

Ενδιαφέρουσες Υπηρεσίες για τους Έλληνες της Ομογένειας



Νέες απειλές του Ισλαμικού Κράτους για χτύπημα στη Ρώμη



Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε πάλι απειλές εναντίον της Ιταλίας και του πάπα Φραγκίσκου, μέσω ενός βίντεο που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa.

Στο βίντεο, ένας τζιχαντιστής δείχνει την φωτογραφία του πάπα Φραγκίσκου και ακούγεται να λέει ότι «πρόκειται να (φτάσουμε) ως τη Ρώμη».

Βαρσοβία: Εξτρεμιστής με όπλο και μαχαίρι τραυμάτισε αστυνομικό



Προσπάθησε να μπει στον συναυλιακό χώρο που θα εμφανιζόταν η μπάντα Allah-Las, της οποίας η συναυλία είχε ακυρωθεί το προηγούμενο βράδυ στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά από πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν για τρομοκρατικό χτύπημαΣτη σύλληψη ενός εξτρεμιστή -κατά πάσα πιθανότητα μουσουλμάνου-, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό, προχώρησε η αστυνομία της Βαρσοβίας, στην Πολωνία.

Comedy Night στις 30 Σεπτέμβρη στο Reutlingen