Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Από την Αυστραλία στην Θεσπρωτία για να βαπτιστεί ΟρθόδοξηΜια μοναδική εμπειρία, που σημάδεψε τη ζωή της, βίωσε η 52χρονη Άννα Γκάζενταμ, η οποία ταξίδεψε από τη μακρινή Αυστραλία στην Ελλάδα και βαπτίστηκε Χριστιανή Ορθόδοξη στα άγρια βουνά της Μουργκάνας του νομού Θεσπρωτίας, από τον ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου πατέρα Μεθόδιο, στα παγωμένα νερά των πηγών του ποταμού Λαγκάβιτσα.

Αμερική: Εταιρία αγόρασε πόλη και θα την κάνει ‘παράδεισο’ για χρήστες μαριχουάναςΤον «παράδεισο των χρηστών μαριχουάνας» ετοιμάζεται να φτιάξει μια εταιρία, η οποία πριν λίγες μέρες αγόρασε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ.

Το Nipton έκτασης 120 στρεμμάτων πέρασε την Πέμπτη στα χέρια της αμερικανικής American Green Inc. αντί του ποσού των 5 εκατ. δολαρίων. Η εταιρία σκοπεύει να μετατρέψει την πόλη στον «πρώτο ενεργειακά ανεξάρτητο, προορισμό φιλοξενίας χρηστών κάνναβης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Βρετανία τρομοκρατεί τους πολίτες της για την ΕλλάδαΝέα ταξιδιωτική οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης για τους πολίτες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, σχολιάζει τις επανειλημμένες διαδηλώσεις στην Αθήνα, το σεισμό στην Κω, περιγράφει την κατάσταση μετά την επιβολή των Capital Controls και υπονοεί ακόμη πως στη χώρα μας δεν αποκλείεται να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημείωση για πολίτες που έχουν και την ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζήτημα υποχρεωτικής στράτευσης στον ελληνικό στρατό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το BrexitΗ γερμανική εφημερίδα Die Welt, με εκτενές δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση, δίνει μια «νέα» ευκαιρία για να προωθηθεί με αξιώσεις το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.