Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μασσαλία: Βρήκαν ελληνικό λατομείο του 5ου π.Χ. αι.Ένα ελληνικό λατομείο του 5ου αιώνα προ Χριστού που ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής ενός κτιρίου στο κέντρο της Μασσαλίας, θα ενταχθεί εν μέρει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με τριήμερες εκδηλώσεις τιμάται και φέτος η μνήμη Ισαάκ και ΣολωμούΗ Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες Τάσο Iσαάκ και Σολωμό Σολωμού, με αφορμή τη συμπλήρωση των 21 χρόνων από τις δολοφονίες τους.

ΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣΟ Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας εκφράζει την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του σε όλους εσάς που στηρίξατε και συνεχίζετε να στηρίζετε την ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Λυών: Βρέθηκε εκτοξευτής ρουκετών σε επιδρομή της αντιτρομοκρατικής

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε συντονισμένη επιχείρηση σε οικίες στα προάστια της πόλης Λυών.

Από τις έρευνες των αρχών βρέθηκε και κατασχέθηκε εκτοξευτήρας ρουκετών μαζί με δύο ρουκέτες. Το σπίτι στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα όπλα βρίσκεται μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από σχολείο.

Η NASA αναζητά... υπεύθυνο για να προστατέψει τη Γη από τους εξωγήινουςΑυτό πρακτικά σημαίνει ότι το νέο στέλεχος θα πρέπει να φροντίσει, ώστε αφενός να μη φθάσουν στη Γη τυχόν εξωγήινοι και δυνητικά επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, αφετέρου να μη συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή άλλοι πλανήτες ή δορυφόροι τους να μη μολυνθούν από γήινα μικρόβια που θα έχουν μεταφερθεί από διαστημικά σκάφη ή αστροναύτες.

Η Πολωνία θέτει θέμα γερμανικών επανορθώσεωνΗ Βαρσοβία φαίνεται έτοιμη να θέση θέμα επανορθώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στην περίοδο της γερμανικής κατοχής 1939-1945. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος PiS, η Επιστημονική Υπηρεσία της πολωνικής Bουλής εξετάζει τη νομική υπόσταση ενός τέτοιου αιτήματος έναντι της Γερμανίας. Το σχετικό πόρισμα θα παρουσιαστεί στις 11 Αυγούστου.

Εκατομμύρια μολυσμένα αυγά σε Γερμανία, Ολλανδία, ΒέλγιοΚατά χιλιάδες μαζεύουν οι αρχές τα αυγά από τα ράφια στην Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο λόγω των φόβων ότι είναι τοξικά. Έλεγχοι που έγιναν έδειξαν υψηλά επίπεδα του εντομοκτόνου fiproni.

Περίπου 180 αγροκτήματα έκλεισαν προσωρινά στην Ολλανδία και άνοιξε εγκληματική έρευνα καθώς οι αρχές παλεύουν να εξακριβώσουν την έκταση του σκανδάλου.