Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη από την Καλλιόπη Παπακώστα στην ΑίγυπτοΜπροστά σε μία νέα ανακάλυψη στους Κήπους Σαλαλάτ, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπακώστα.

Όπως αποκαλύπτει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Παπακώστα, που πραγματοποιεί μέχρι σήμερα 21 χρόνια ανασκαφών στην περιοχή, με την ομάδα της έχει ανακαλύψει

Ανακοίνωση Ελληνικού Σχολείου Κοπεγχάγης

Το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) Κοπεγχάγης λειτουργεί στο Skt Annæ Gymnasium ,Valby τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Φορέας και υπεύθυνος λειτουργίας είναι ο Σύλλογος Γονέων Ελληνικού Σχολείου Κοπεγχάγης .

Ὀρθόδοξος Ἱερά Μητρόπολις Ἰταλίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗΣ ΘΕΣΕΩΣ

Ἡ Ὀρθόδοξος Ἱερά Μητρόπολις Ἰταλίας καί Μελίτης προκηρύσσει μίαν ἐφημεριακήν θέσιν εἰς μικράν ἐνορίαν τῆς Νοτίου Ἰταλίας.
Ὁ ἐφημέριος τῆς ὡς ἄνω ἐνορίας θά ἀπολαμβάνει δωρεάν κατοικίαν καί ἱκανόν ἐπιμίσθιον (ἐάν λαμβάνει ἤδη σύνταξιν ἤ λάβῃ ἀπόσπασιν ἀπό τήν ἐν Ἑλλάδι Μητρόπολιν εἰς τήν ὀποῖαν ὑπάγεται ) ἤ μισθόν (ἐάν εἶναι λαϊκός) ἐπί τῇ βάσει τῶν καθοριζομένων μισθῶν ὑπό τῆς Ἰταλικῆς ἐργασιακῆς νομοθεσίας.

«Η αποστολή του Δήμου Τρικάλων στο Άμπεργκ»Αποστολή του Δήμου Τρικάλων βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Άμπεργκ (Amberg) της Γερμανίας, που είναι αδερφοποιημένη πόλη με το Δήμο Τρικάλων. Συγκεκριμμένα ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμα, Ψύχος, Γούλας, ο κ. Στουρνάρας από τη μείζονα και ο κ. Λουλές από την ελάσσονα αντιπολίτευση, μαζί με την υπάλληλο του γραφείου Δημ. Σχέσεων κ. Νταούλα βρ'εθηκαν στο Άμπεργκ την Παρασκευή 23.06.2017 .

Ελβετία: 40ο ΔΙΕΘΝΕΣ MARIA CALLAS GRAND PRIX - OPERA 2017Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο ATHEANEUM, που εδώ και 40 χρόνια διοργανώνει το διεθνή διαγωνισμό κύρους MariaCallas GRAND PRIX για όπερα και πιάνο, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι η φετινή διοργάνωση 40thMaria Callas GRAND PRIX-OPERA θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2017. Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ώστε να προωθήσουν την τέχνη τους, να έρθουν σε επαφή με σπουδαίες προσωπικότητες της όπερας και του λυρικού τραγουδιού καθώς και να διεκδικήσουν τα προσφερόμενα βραβεία.

Λουξεμβούργο: Ανακοίνωση Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας Λουξεμβούργου για την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018, στα τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου/Λυκείου και Ενηλίκων. Λειτουργούν τμήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικού και Γυμνασίου), για όσα παιδιά ενδιαφέρονται να μάθουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία και να προσεγγίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση.

Ανακοίνωση συλλόγου Ελληνικών Χορών και Πολιτισμού Λουξεμβούργου

Ο σύλλογος μας προτίθεται να σχηματίσει νέο τμήμα ελληνικών χορών για παιδιά α' και β' δημοτικού.


Το μάθημα, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση, θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στις 6.15 μ.μ. με 7 μ.μ. στο σχολείο που βρίσκεται στη διεύθυνση 10, Rue des Marguerites, L-2127, Weimershof.